avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovigneta neplatita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovigneta neplatita

Buna ziua,

Astazi am constatat ca nu am platit rovigneta auto care a expirat la sfarsitul lunii august 2017.
Inca nu am primit nici un proces verbal de contraventie.
As vrea sa va rog sa-mi spuneti la ce trebuie sa ma astept.
Este posibil sa primesc mai multe procese verbale, avand in vedere ca am folosit mult masina in exterior in aceasta perioada, sau ,cum am citit chiar si aici, nu se poate intocmi mai mult de unul?
Daca primesc mai multe trebuie sa le platesc pe toate sau doar pe primul iar pe restul sa le contest in instanta?
Ma ajuta cu ceva sa imi achizitionez rovigneta inainte de a primi primul pv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 20:25, 3 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru raspuns!
Daca primesc mai multe pvcc uri trebuie ca pentru fiecare sa fac o contestatie separata ?
Conform dispozitii in vigoarea CNADNR poate incheia un singur proces verbal contraventie pe luna-indiferent de cate ori ati fost depistat circuland fara rovinieta in cursul acelei luni calendaristice
Daca ati circulat fara rovinieta mai multe luni,urmeaza sa vi se incheie si sa vi se comunice cate 1 PV aferent fiecarei luni calendaristice
Nu va ajuta achizitia de rovinieta,avand in vedere ca CNADNR detine baza tehnica care inregistreaza succesiv si cronologic achizitia rovinietei
Silvia Zaharia a scris:

Din punct de vedere legal, ar trebui să primiți un singur proces verbal de constatare și sancționare a contravenției.

Având o lungă experiență în acest domeniu, nu vreau să vă neliniștesc, ci doar să vă previn, puteți primi și două PVCC-uri pentru o singură zi.
Nu știu, poate că și-au mai schimbat practica între timp și au mai citit și legea.

Sfatul meu, rămâneți vigilent, primul proces-verbal îl achitați, restul le contestați imediat în instanță (să sperăm că nu va fi cazul).

De asemenea, plătiți urgent rovinieta.

De obicei,acest tip de procese verbale de amenda sunt intocmite la limita termenului de redactare,adica 6 luni de la data constatarii producerii faptei.

Alte discuții în legătură

Plata amenda rovinieta VladOvidiu VladOvidiu Buna ziua, Am fost surpins fara rovinieta in 25.08.2018, PVCC este intocmit in 11.12.2018 si am semnat de confirmare de primire in 10.01.2019. Intr-adevar am ... (vezi toată discuția)
Taxa vignieta Horea52 Horea52 Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru neplata rovinietei ani_popa15 ani_popa15 am fost surprinsa circuland fara rovinieta in data de 30.05.2015.Procesul verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit in data de 05.10.2015.Exista ... (vezi toată discuția)