avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Actionare in instanta stat sau angajati cu vicii de ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Actionare in instanta stat sau angajati cu vicii de procedura

In urma unei sesizari la o autoriate a statului, aceasta, fara voia mea, a inaintat cazul politiei care, la randul ei, a trimis-o la parchet si au facut o plangere penala din ea, sau ceva de genul asta ca nici eu nu mai stiu. In niciun moment nu mi s-a cerut acordul ci mi-au trimis scrisorele cand actiunea era deja pusa in miscare . Eu nu am vrut acest lucru pentru ca orasul din care era acuzatul/a, era foarte departe de orasul meu si nu merita efortul de a ma deplasa 200 de km pentru o chestiune care putea fi rezolvata de Politie. Nu cunosc care sunt imprejurarile si de ce tot tam-tamul asta cu Politia care trimite la Parchet care "investigheaza" si care, culmea, claseaza. Eu cred ca s-a facut pentru bani, sa justifice si sa ia bani dupa urma mea. Mai ales ca, m-am trezit ca nu au mers sa verifice persoana care trebuia, lucru care il faceau prin solicitare directa la banca unde persoana mi-a depus niste bani, dar nu toti. Mai cred ca escrocul respectiv are mari pile pentru ca in clasarea cazului m-am trezit cu CNP-uri diferite la aceeasi persoana drept pentru care am facut plangere impotriva clasarii. Insa increngatura de procurori a respins-o si pe asta. M-am adresat superiorilor lor si le-am zis sa imi rezolve problema prin reanalizare dar nu in instanta. Ca sa se razbune cred, ca altfel nu imi explic, au considerat ca as fi facut plangere in instanta. Ceea ce nu era corect. Ideea este ca nu stiu pe cine au chemat acolo pentru ca sunt mai multe cnp-uri si nu mi s-a precizat cine e persoana. In cazul in care am confirmarea certa ca persoana nu e cea/cele chemata/e de ei, ce pot face? Eu as vrea sa-i dau in judecata ori pe: politistii judiciari care au facut prostia, ori procurorii care au instrumentat si clasat cazul si sa le cer daune morale pentru ca mi-au amanat cazul cu lunile si m-au facut tot pe mine sa le platesc o gramada de acte pe care mi le cereau sa le autentific la notar, iar amanau si iar mai cereau ceva. Din fraudat am ajuns sa platesc si in plus si nici sa nu-mi recuperez banii iar escrocul e liber si face asta si cu altii. Cum procedez? Ar fi mai bine sa dau in judecata statul in civil si sa cer in baza documentelor suma perceputa pe taraiala aia cu actele plus suma datorata de escroc? Ma gandesc sa invoc viciul de procedura si faptul ca nu au chemata pe cine trebuia. Nici nu stiu cine sunt aia care au fost chemati acolo. Problema este ca nu vreau sa ma duc sute de km sa-i dau in judecata ci sa-i dau in orasul meu. Ce sanse am in demers daca am dovada ca persoana nu e niciuna din cei chemati de ei, in baza CNP. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
images, utilizator

Alte discuții în legătură

Acuzat pentru ceva ce nu am facut Laurentiu-R Laurentiu-R Am primit un plic de la tribunal in care sunt acuzat de inselaciune(un anume domn depuse o plangere impotriva mea si a inca unui individ ca l-am inselat cu o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mericica mericica Buna seara! pe scurt: in urma unei conventii verbale, persoana de buna credinta imprumut o cunostinta cu o suma de bani ..frumusica, bani ce urma sa mi-i ... (vezi toată discuția)
Lãmuriri privind modul de soluþionare a plângerii penale. alexandu823 alexandu823 Buna ziua. Am cateva intrebari pentru dvs. 1. Cand depun o plangere impotriva cuiva, trebuie sa atasez si probe care sa dovedeasca cele declarate de mine? 2. ... (vezi toată discuția)