avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declaratia de somaj - de la 01.01.2006
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declaratia de somaj - de la 01.01.2006

Dragi contribuabili,
prin natura job-ului meu, ma ocup de noutati de genul asta. m-am gandit ca v-ar putea fi de folos. lectura placuta #-o

Ministrul Munci, Solidaritatii Sociale si Familiei a stabilit noua forma grafica a declaratiilor lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si obligatiile de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj. De asemenea, a fost modificata structura fisierelor electronice a acestei declaratii.
Principalele modificari si completari aduse noului format al declaratiei sunt:

• Se introduc 4 noi rubrici:
1. “Total contributii datorate de asigurati” aceasta rubrica indica suma totala a contributiilor datorate de catre asigurati;
2. “Contributia datorata de angajator” aceasta rubrica indica suma totala constituita ca fiind datorata de catre angajator, inainte de deducerea subventiilor, scutirilor si reducerilor cuvenite acestuia;
3. “Subventii, scutiri si reduceri recuperate” se completeaza cu suma totala recuperata prin deducere din totalul contributiei datorate de catre angajator;
4. “Rest de plata / incasat” se completeaza cu suma pe care angajatorul o vireaza catre bugetul asigurarilor pentru somaj si repectiv cu suma ce urmeaza sa o incaseze de la bugetul asigurarilor pentru somaj atunci cand suma subventiilor, scutirilor si reducerilor cuvenite, depaseste contributia angajatorului, datorata in luna de raportare.

• In noul format, se vor raporta si sumele cuvenite angajatorilor care incadreaza in munca persoane, in baza unui contract de ucenicie la locul de munca.
• La rubrica “Numar zile lucrate in luna”, pentru asiguratii al caror contract individual de munca se suspenda pentru perioade mai mici de 30 zile calendaristice, pentru incapacitate temporara de munca, rubrica se va completa in acelasi mod in care se completeaza si pentru asiguratii care au lucrat toata luna.

De asemenea a fost modificata si structura fisierelor reprezentand declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si obligatiile de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj in format electronic.

Noua declaratie privind evidenta nominala a asiguratilor si obligatiile de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj devine operabila incepand cu declaratia corespunzatoare lunii Ianuarie 2006.

Sursa: Ordin nr. 86/2006 Publicat in Monitorul Oficial nr. 131 din 10/02/2006

Alte discuții în legătură

Declaratia de somaj - de la 01.01.2006 fseicaru fseicaru Dragi contribuabili, prin natura job-ului meu, ma ocup de noutati de genul asta. m-am gandit ca v-ar putea fi de folos. lectura placuta #-o Ministrul ... (vezi toată discuția)
Facilitati art 85 din legea 76/2002 anicosma anicosma Este corect sa nu se acorde subventia de la somaj, conform art 80 si 85 din legea 76/2002, daca s-au depus in termen toate documentele si declaratia 112, dar ... (vezi toată discuția)
Ce subventie primesc de la somaj pentru incadrarea unui absolvent de studii superioare? ANTIANA INDREI ANTIANA INDREI am angajat un absolvent de studi superioare (masterat) care este suma pe care o primesc de la somaj si de ce sunt scutit multumesc.Cum completez declaratia 112 ... (vezi toată discuția)