avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ajutor plangere contraventionala suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ajutor plangere contraventionala suspendare permis

Buna ziua!

Am fost oprit pe 17 octombrie pe b-dul Stefan cel Mare din Oradea dupa intersectia cu strada Barsei, in intersectie, pe bulevard, fiind montat un semafor cu comanda manuala pentru pietoni, pe strada Barsei fiind montat un indicator STOP. Mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile pentru nerespectarea art. 100 al. 3 lit. d, agentul specificand directia de mers corect (din str. Barsei) si faptul ca ajungand la intersectia semaforizata cu b-dul nu am respectat semnificatia culorii rosu a semaforului electric aflat in functiune si am patruns in intersectie.
I-am spus si acest fapt a fost trecut si in procesul verbal ca eu am oprit la indicatorul STOP, linia transversala aferenta semaforului fiind in partea dreapta a intersectiei (eu facand viraj la stanga, unde era si trecerea pentru pietoni) am considerat ca semaforul nu mi se adreseaza. Semaforul era amplasat dincolo de intersectie chiar deasupra trecerii. Am acordat prioritate de trecere pietonului dupa care am iesit din intersectie.

Va rog sa ma ajutati, am sanse sa fie anulat procesul verbal? Nu am patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului asa cum precizeaza agentul.

Va multumesc si astept sfatul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: LucianH , utilizator 16:36, 23 Octombrie 2009
Daca aveti doi martori care sa sustina ceea ce spuneti dvs in aparare, puteti castiga.
Incercati, nu aveti nimic de pierdut.
cristina chiva a scris:

Daca aveti doi martori care sa sustina ceea ce spuneti dvs in aparare, puteti castiga.
Incercati, nu aveti nimic de pierdut.


Din pacate doar sotia se afla cu mine.
Ce parere aveti, fara martori, ce sanse am sa am castig de cauza?
Sigur erati doar cu sotia in masina si nu mai aveati 2 prieteni cu dumneavoastra? Poate ati uitat de ei. ;)
LucianH a scris:

Ce parere aveti, fara martori, ce sanse am sa am castig de cauza?
[/quo

In procesul verbal nu au fost mentionati martori?
Ei ce zic?
Daca nu aveti martori, nu aveti cum dovedi ceea ce sustineti. Presupun ca nici alte probe nu aveti.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
Cristina Pielmus , Avocat

Alte discuții în legătură

Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie mariustec mariustec Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la ... (vezi toată discuția)