avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Buna ziua ! Am și eu o rugăminte sa mi se explice mai clar care sunt pașii pentru a depunde cerere de divorț la judecătorie in situația in care exista un minor la mijloc.suntem despărțiți de un an și 4 luni și copilul are aceeași vârsta . Tatăl nu o vizitează nu întreabă nu îl interesează de copil.as vrea sa ii iau cumva și drepturile parintesti.nu vreau sa angajez din prima un avocat.la cat ma duce divorțul fără reprezentant ?multumesc
Pentru a putea depune o cerere de divort, aceasta va trebui mai intai intocmita. In functie de motivele pentru care se solicita divortul, se va stabili si taxa de timbru, aceasta fiindu-va adusa la cunostinta de catre instanta. Odata cu solutionarea divortului instanta se va pronunta si cu privire la raporturile dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului ded ancheta psihosociala, precum si daca este cazul, de invoiala parintilor pe care ii asculta.
Copilul are 1an și 3 luni ...nu ar putea sa își dra cu părerea . Nici măcar nu își cunoaște tatăl , acesta nefiind prezent decât doua săptămâni de la naștere.

Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
În procesul civil si la divorț daca nu angajați imediat avocat, ulterior nu prea mai are sens.
Trebuie stabilită o strategie si respectate niste norme procedurale.

Custodia exclusivă se obține foarte greu.

Știu ca se obține greu dar care sunt termenii

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În procesul civil si la divorț daca nu angajați imediat avocat, ulterior nu prea mai are sens.

Cum se poate ajunge la definitivare ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Alte discuții în legătură

Cetatean strain - divort cu minor fufulet fufulet buna ziua. un sfat va rog. sunt cetatean strain (Moldova) casatorita cu roman, avem 2 copii minori. in caz de divort m-ar interesa problema copiilor, caci ... (vezi toată discuția)
Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)
Custodie comună teoretic. practic, bătăi de cap pentru ambii părinți. andreeab1 andreeab1 În acte, custodie comună. În practica, tatăl nu mai are si nici nu isi doreste contact cu minorul. Nu plătește pensie alimentara (o suplinesc eu, fără ... (vezi toată discuția)