avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Atelier reparatii bijuterii - bon de comanda si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Atelier reparatii bijuterii - bon de comanda si borderou de achizitie ?

Buna ziua !

Am deschis de curand un atelier pentru reparatii bijuterii si am cateva nelamuriri.
In primul rand am achizitionat un registru special pentru metale pretioase care se completeaza doar pe baza anumitor documente justificative (factura, bon de comanda, etc.).

1.Astfel in cazul reparatiilor, cand vine clientul cu bijuteria se poate completa un bon de comanda personalizat(cu indigo, un bon ramane pentru firma, unul la client), creat in word de mine cu toate datele necesare? Intreb, deoarece am observat ca bonurile tipizate cer adresa si seria buletinului clientului si nu ofera multi client aceste date.

2. Cand clientul vrea sa plateasca manufactura in aur, ce se completeaza ? Un bon de achizitie tot personalizat pentru ca nu se gaseste altfel sau un borderou de achizitie ?

3. In legatura cu intrebarea nr.2, cand vreau sa cumpar aur de la client, ce se completeaza ?

Practic ma intereseaza cum pot sa fiu in regula cu actele atunci cand am o reparatie de bijuterie si cand cumpar aur ?

Va rog mult sa ma ajutati cu cateva opinii.

Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Amenda neintocmire registru evidenta metale pretioase sabrer_2006 sabrer_2006 Care ar fi amenda in cazul in care, nu am intocmit registru de evidenta al metalelor pretioase?Mentionez faptul ca, comercializez aceste produse din aur si ... (vezi toată discuția)
Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla pfa costinionut costinionut Buna seara , Am infiintat un pfa vara trecuta iar domeniul principal de activitate este fabricarea bijuteriile din metale si pietre pretioase. Punctul de ... (vezi toată discuția)