avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fabrica a tras banii din contul tatălui pentru pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fabrica a tras banii din contul tatălui pentru pensia de întreținere, dar refuză să o mai vireze în contul meu. Este legal ce se întâmplă?

Este legal ca o fabrica sa nu imi vireze banii de pensie alimentara? Pana in ianuarie a fost rorul ok de ani de zile.
Luna aceasta au spus tatalui ca nu vor vira banii retinuti pt pensia alimentara pana nu se va vota o anumita lege in parlament.
As dori sa stiu care este termenul legal in care angajatorul are voie sa tina banii blocati si sa nu ii vireze mamei miorului.
Si este legal ce se intampla??
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Adriana , utilizator 23:17, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal are poprire pe salariu ? Infiintata de cine ? Daca nu are, sa faca plangere la ITM, iar daca are, creditorul sa ceara validarea popririi in termen de o luna.- asta se depune la judecatorie.
Tatal are poprire de 4 ani pe salar pt pensia alimentara conform hotararii definitive data de tribunal. Mai mult de atat avem de la un executor si o decizie de punere in executare a hotararii judecatoresti pt ca takata nu s-a multumit doar cu hotararea simpla data de tribunal.
Si toate au functionat bine pana acum in 15.
Toate formele sunt facute. Nu mai este nevoie de nimic in plus. Nu suntem la inceput cu actele. Dar banii nu au ajuns in cont.
apelati la executor pt a cere validarea popririi, puteti cere si dvs personal ca si creditor, sau chiar debitorul. Angajatorul, adica tertul poprirt , pe langa ca va plati si banii datorati, va plati si amenda, daca cu rea credinta nu s-a supus cererii executorului de a retine si livra pensia.
Stiti ce raspuns am primit azi de la resurse salarii??
Mi-au spus ca vor incerca saptamana asta sa livreze banii.
In prima faza au zis ca dragii parlamentari ..... apoi ba ca nu sunt calculate concediile medicale.... minciuni. Cand am intrebat unde sunt banii care pe fluturas apar retinuti si de ce nu ii livreaza mi-a zis "mai am si altceva de lucru". Si a inchis. Deci eu ce sa cred? Unde sunt acei bani care pe fluture apar ca sunt trasi?
Chiar nu conteaza care e calculul la salariu.. din ala care e , trebuie retinuta pensia si virata.
Faceti un mail catre conducere, poate functioneaza. Sa nu uitati ca termenul pt cererea de validare e de o luna.

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare dupa actiunea de executare silita luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)