avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal persoana cu dizabilitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal persoana cu dizabilitate

Buna ziua,
Vreau sa stiu cum trebuie procedat in cazul unei persoane incadrata conform certificatului in gradul de handicap Grav cu asistent personal, care incaseaza bani pentru un asistent personal si care solicita legitimatie cu acces gratuit atat pentru el cat si insotitor, insa, acesta din urma ( insotitorul ) sa nu fie mentionat cu nume. Persoana in cauza doreste eliberarea unei legitimatii pe care sa apara doar termenul de Insotitor. Cum trebuie procedat in acest caz?
Conform Art.21 din legea 448 , adultii cu handicap grav / accentuat precum si persoana care-l insoteste beneficiaza de gratuitate.... Chiar daca pe certificatul care atesta gradul de handicap nu apare CU insotitor / asistent personal?
Apare undeva ca pentru a preintampina folosirea legitimatiei de insotitor / asistent personal de catre cei care nu au acest statut, trebuie sa fie completam numele persoanei?

Alte discuții în legătură

Acordare bilete de tratament persoane cu dizabilitati alexandrina46 alexandrina46 Buna ziua. Am ales astazi, sa ma adresez dvs.in speranta ca ma veti putea ajuta sa rezolv urmatoarea speta. Sunt pensionara cu ... (vezi toată discuția)
Accesul persoanelor cu handicap la spectacole al3xa_sv al3xa_sv Buna ziua,As vrea si eu cum sa procedez ca sa beneficiez si eu de dreptul mentionat in legea 448/2006 privind pers cu handicap ,art 21 alin 4a, adica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)