avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am o condamnare cu suspendare si perioade de probare, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am o condamnare cu suspendare si perioade de probare, si as dorii sa plec din tara la munca.

Buna dragi oameni. Dupa cum spune si titlul, am primit o condamnare pentru trafic de substante psihoactive, este vorba de 1 an si 6 luni cu suspendare si 3 ani de probatiune. Intrebarea mea este urmatoare. Doresc sa plec in strainatate deoarece am de platit toate prostiile care le-am facut, iar cu un salar din tara nu ma pot descurca deloc. Ofiterul de probatiune momentan mi-a spus ca sa merg din 2 in 2 luni la intrevedere. Este posibil , o negociere intre mine si ofiterul de probatiune , bazata pe incredere si comportamentul meu de pana acum, sa vin la un interval mai mare la intrevedere? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: AlexandruProdan , utilizator 12:01, 5 Martie 2018
Da, se poate discuta cu consilierul de probatiune, iar chiar si in situatia in care vi s-a stabilit in mod expres prin hotararea judecatoreasca ca pe durata termenului de supraveghere sa nu parasiti teritoriul Romaniei fara acordul instantei, puteti solicita motivat instanței de executare să încuviințeze părăsirea teritoriului României potrivit art. 93 alin. (2) lit. d) din Codul penal. Instanța de executare va soluționa cererea în camera de consiliu, după ascultarea persoanei supravegheate și a consilierului de probațiune, prin încheiere definitivă. În cazul în care admite cererea, instanța stabilește perioada pentru care persoana supravegheată poate părăsi teritoriul României.
Multumesc pentru raspunsul prompt. O noapte buna va doresc !
Ca sa iesiti din tara trebuie sa rezolvati problema judecatoreste.
Eu va inteleg ca vreti sa fiti un bun platnic dar judecatorul o sa aiba alta parere cu tot regretul lui.
Mergeti la avocat cu actele ca sa vedeti cum sa o scoateti la capat, ca sa puteti castiga si ceva bani si sa nu riscati sa ajungeti dupa gratii.
Judecatorul nu mi-a pus interdictie de a iesi din tara. A spus doar ca trebuie sa respect programul facut de ofiterul de supraveghere si sa merg la intrevederi. Deci practic, pot iesii din tara , dar trebuie sa fiu prezent la fiecare 2 luni la intrevedere. Intrebarea era, daca pot negocia cu ofiterul bazat pe buna mea purtare si incredere , daca poate marii intervalul de timp dintre intrevederi. Multumesc de raspuns !
Discutati cu consilierul de la probatiune, este posibil sa gasiti intelegere.
Daca ati gasit locul de munca, o adresa de acolo in sensul ca doresc sa va angajeze, ar fi utila.

Alte discuții în legătură

Contestatie ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Cum as putea face o contestatie sa o trimit la o judecatorie sa imi poata scoata interdictia de a parasi tara ? (vezi toată discuția)
Conditii serviciul probatiune ContSters100701 ContSters100701 Buna ziua.Sunt luata in evidenta serviciului de probatiune, unde trebuie sa ma prezint la fiecare doua luni. Problema este ca imi doresc sa plec in afara ... (vezi toată discuția)
Incuvintarea instantei de a parasi tara in cazul unei condamnari cu suspendare sub supraveghere Fekete Balazs Fekete Balazs Am o nelamurire.... conf.art.93 alin 2.lit.d inculpatul pe durata termenului de supraveghere are urmatoarele obligatii: - sa nu paraseasca teritoriul ... (vezi toată discuția)