Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum instanta mi a admis o parte din capetele de cerere gen dobanda, comision de administrare samd.
Azi m a sunat avocatul ca luni e ultima zi in care ar putea sa depuna documentele ( probabil banca a depus apel.... asta nu mi a spus). Si ca trebuie sa avem un nou contract de asistenta pentru aceasta faza a procesului. ( 1000 de lei). Corect pana aici.
Ce apare nou ( si nu am discutat niciodata despre asta) este.... atentie!!! onorariul de succes de 20% din suma de bani pe care o voi recupera de la banca. Este normal sa imi ceara onorariu de succes cu acest procent??
Aveti posibilitatea sa negociati onorariul respectiv.Avand in vedere ca onorariul de 1000 ron este modic ,o eventuala solutie pozitiva in apel va scuteste de plata unor sume importante (banuiesc) nu este exagerata stabilirea unui onorariu de succes.
Onorariul de succes se stabileste de la inceput, de cand se face contractul de asistenta juridica sau se discuta abia dupa ce instanta de fond admite cererea? Si daca da, 20% e corect?
Mai in gluma, mai in serios cred ca ajung sa impart banii cu ei.... :(