avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. Nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii?

am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din provincie, legandu-se de aspecte care n-aveau nici o legatura cu succesiunea; am dat anul acesta renuntare la sfatul acesteia (a notarei); fapt care nu-mi pare in regula de nici un fel, dat fiind situatia, e ca si cum ea personal asta ar fi urmarit. am fost abordata sa vand drepturile succesorale la jumatate din valoarea la pret de grila a imobilului si consider ca notara face / facut demersuri astfel incat eu, ca succesoare UNICA de Drept si de FAPT sa nu am parte de ceea ce mi se cuvine prin sangele / familia mea. multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters461940 , utilizator 11:54, 16 Martie 2018
Buna ziua,
In termenul legal se poate renunta la renuntare.
Consultati URGENT un avocat avand TOATE actele la dumneavoastra.
si termenul legal este de cat timp? raspunsul este evaziv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Moştenitorul trebuie să dea declaraţia de renunţarea la succesiune în faţa notarului în cadrul termenului de prescripţie de un an al dreptului de opţiune succesorală prevăzut de art. 1103 Cod Civil.

2. Despre Revocarea renunțării la moștenire cititi aici
[ link extern ] /
In termenul de optiune succesorala (1 an), daca alti mostenitori nu au acceptat deja succesiunea, puteti revoca renuntarea. Va prezentati pur si simplu la un notar si declarati ca revocati renuntare la mostenire si intelegeti sa deveniti mostenitor acceptant.
Daca faptul de a renunta la mostenire nu vi se pare in regula, de ce ati acceptat sfatului notarului public de a face asta?
Dle Mihail, ca urmare a neducerii la indeplinire din motive obscure, am urmarit 'sfatul' necuvenit al notarei, cu care de la punctul 1, din prima zi am pornit cu 'stangul' ca sa spun asa; mi-am pus increderea unde nu trebuia; notara actioneaza de parca ar fi dusmanul meu, desi nu i-am facut nimic, ci doar mi-a pus piedici cu nemiluita, din motive foarte oculte; mai mult mi-a solicitat spre exemplu suma de extra 200 lei ptr duplicatul actelor de proprietate de la Romcomfort (ex.) care, ca urmare a apelului meu telefonic m-ar fi costat 400 lei, NU 600 lei cum mi-a pretins notara..asta pe langa instrumentarea succesiunii, unde STIE clar vadit ca sunt UNICA mostenitoare de DREPT si FAPT, si -a cautat la nesfarsit sa ma 'elimine' din motive cum am spus oculte; inteleg ca declaratia de acceptare primeaza / prevaleaza cea de renuntare/ CORECT?

Alte discuții în legătură

Anularea actului de renuntare la mostenire Valentina81 Valentina81 Suntem 3 frati.In 2014 tatal nostru a decedad.In acelasi an am facut un act la Consulatul Romaniei din Madrid,conform caruia am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire danceform danceform Buna ziua , In momentul in care se da in fata notarului o declaratie de renuntare la mostenire ( succesiune ) , care este autentificata de catre notar , ... (vezi toată discuția)