nusutza a scris:
Buna ma numesc Andreea am 28 de ani si sunt inca in concediu de crestere si ingrijire copil pana in februarie 2010.Pana in 2007 am lucrat intr-o fabrica de productie care actualmente mai functioneaza doar partial si cu alt proprietar.
Intrebarea mea este urmatoarea:actuala proprietara este obligata sa ma reprimeasca la servici?daca nu,pot sa primesc somaj?Cum se procedeaza?
Multumesc
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap,
salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Pentru a beneficia de somaj ar trebui ca raportul de munca sa inceteze pentru motive neimputabile salariatului si sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii de somaj.