avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie de disciplina

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: Am facut mai mult cereri angajatorului in care am cerut marire salariala, avand in vedere ca in cadrul societatii s-au facut multiple mariri salariale, nu am primit raspuns, am informat angajatorul ca ma simt discriminata, nu s-a luat nici o masure, drept urmare m-am adresat autoritatilor competente, respectiv ITM, Corpul de Control al Primului Ministru. Astazi, sesizarea mea(si a altor colegi) au ajuns la angajator, drept urmare ne-a informat ca va face o comisie de disciplina pt. a primi o avertizare, deoacere nu am respectat regulamentul inten si anume, nu am facut o petite catre angajator pentru a-i sesiza nemulturile, lucru care de altfel s-a intamplat, prin cererile inainte conducerii.
Exista sanctiune pt. asa ceva!?Faptul ca imi cer drepturile, nu sunt ascultata si apelez la autoritatile competente, inseamna ca trebuie sa fiu avertizata sau sanctionata!?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 27 Martie 2018
Aveti asa ceva prevazut in Reg.Intern ?
In Regulamentul Intern este un ART care spune așa: “Orice salariat are dreptul sa reclame șeful sau direct sau alta persoana cu care intra in relații de colaborare, subordonare in cazului care se simte îngrădit , lezat sau ignorat in munca pe care o desfășoară. Reclamația (petiția) o va adresa, in termin legal, conducerii societății, in speța directorul general, prin Serviciul Resurse Umane din cadrul societății cu precizarea termenului de răspuns.”
Si este prevazut ca incalcarea acestuia este considerata abatere disciplinara?
Nu chiar. Exista un paragraf unde sunt enumerate faptele ce constituie abatere disciplinara, printre care se enumera și aceasta:”Neinformarea șefilor ierarhici asupra unor deficiente de natura sa stanjeneasca activitatea normala a societății.” De aici eu înțeleg, dacă sunt probleme care îngreunează activitatea societă ții, eu nu am probleme care îngreunează bunul mers al societății, iar problemele mele au fost Comunicate și in scris conducerii. Sunt curioasa, in decizia de avertizare scrisă, ce vor trece la fapte ? Ca am depus reclamație? Ca mi-am aparat un drept fundamental ?

Mulțumesc frumos pt timpul acordat.

Toate cele bune
Ce ati postat dvs cu ce scrie in acel paragraf este diferenta mare ... prin urmare, angajatorul ar trebui sa interpreteze corect prevederile R.I. daca doreste sa va sanctioneze.

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate clopotzel clopotzel Buna ziua Am un angajat care din data de 17 august 2011 nu amai venit la lucru. In urma referatului sefului de sectie, care aduce la cunostinta ... (vezi toată discuția)