avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sechestru ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sechestru ?

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
- o societate are o sentinta executorie impotriva altei societati
- societatea debitoare nu poate achita debitul, astfel ca, actionarul sau majoritar (o societate in insolventa) incheie cu creditoarea o cesiune prin care se obliga sa plateasca debitul
- atat debitoarea principala, cat si actionarul sau majoritar, au informat creditoarea, cu cateva zile inainte de scadenta, ca nu vor reusi sa faca plata.

Se poate aplica in acest caz un sechestru pe bunurile celor doua societati ? Poate creditoarea sa valorifice sechestrul in cazul in care acestea nu vor plati debitul?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Am cesionat firma! executorul vine acum tot la mine sau la actualul proprietar? extramat extramat am avut sechestru pe toate bunurile firmei in favoarea altei firme. Acum 2 luni am cesionat firma cu toate bunurile altei persoane, din alt judet, care si-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor simona_tanase282002 simona_tanase282002 O societate X a contractat o linie de credit, avand ca fidejusor o pers fizica Y. Societatea a intrat in insolventa , insa prin planul de reorganizare ... (vezi toată discuția)
Executare andao andao Se poate executa o sentinta definitiva...in conditia in care pe acel teren exista un sechestru asigurator pus de o alta persoana? Sentinta de care vorbesc mai ... (vezi toată discuția)