avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege parcare in fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege parcare in fata blocului

Buna ziua,
Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au numerotat locurile de parcare din fata blocului si bineinteles ca s-au si gasit persoane care sa vopseasca parcarea cu nr. lor de inmatriculare si cu nr de la adp. Eu vreau sa stiu daca pot sa parchez pe locurile lor pana seara. Se tot zvoneste, dar nu gasesc legea sa ma lamuresc si eu, ca se inchiriaza locurile doar dupa ora 18. Este adevarat? Poate cineva sa imi dea un link cu legea sa o printez si eu sa o pun in geam la masina?
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: TurcanuElena , utilizator 10:09, 13 Februarie 2020
Locurile de parcare la care va referiti se inchiriaza de la Primaria, prin licitatie publica, organizata in urma unei hotarari de consiliu local.
Temeiul legal este legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, unde la art. 123 spune ca bunurile proprietate publica sau privata a unitatii administrativ - teritoriale se inchiriaza prin licitatie publica, organizata in conditiile legii.

Daca se inchiriaza conform legii, cu contract de inchiriere, atunci, beneficiarii folosesc locul de parcare tot timpul, nu doar intre anumite intervale orare.
Imi este greu sa cred ca locatarii din bloc au fost si au licitat pentru un loc de parcare...si ca a luat locul de parcare cel care a platit mai mult...nu cunosc legea dar imi este greu sa cred chestia asta...mai astept si alte raspunsuri. Multumesc.
Ati primit un indiciu pe care nu vreti sa il folositi. In loc sa mergeti la ADP sa va interesati ce documente sunt necesare pentru a va prezenta la licitatie...
Si in alte localitati este brambureala in aceasta chestiune. La Dvs. se pare ca vecinii au vrut "sa prinda rand" in fata. Nu cred ca au participat la licitatie, asa ca mergeti repede (maine) la ADP si tot maine depuneti-va dosarul!
Puteti sa va interesati la primarie despre situatia acelor locuri de parcare.
Potrivit legii, se procedeaza cum v-am spus in mesajul anterior.
Atentie ,nu utilizati termenul de inchiriere ,ci de concesionare,dupa cum este mentionat pe formularul initial care se completeaza cu ocazia inregistrarii solicitarii

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)