avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Lungimea drumului de servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Lungimea drumului de servitute

Avem un teren care are următoarele dimensiuni:
ieșirea la stradă este de 11.66m și o primă lungime de 26m
o porțiune de lățime 12.52m maxim și lungime 17m
ultima porțiune lățime 5,5m și lungime 15m

Noi am vrea să luăm ultimele două porțiuni pentru a construi o casă în porțiunea 12x17. O să lăsăm pe prima porțiune (cea cu 11.66 x 26) drum de servitute de 3,5m însă nu știm cât de lung trebuie să fie drumul.
Trebuie să străbată toată lungimea terenului? Adică să ajungă la capătul porțiunii cu 5,5m? Sau drumul se poate opri la limita terenului nostru?
Menționez că nu construim casa lipită de niciunul dintre vecini, Dacă ar fi să rămânem cu porțiunea de 12x17 am construi-o pe cât posibil în mijlocul suprafeței.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
anthynidiany, utilizator

Alte discuții în legătură

Latimea drumului de servitute CARMENSANDRU CARMENSANDRU buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici ... (vezi toată discuția)
Limite constructie casa laurentiuu laurentiuu Un teren intravilan in oras are deschiderea la strada de 17 m(latime) si lungimea (adâncimea) de 100m. Daca se doreste cumpararea a doar 500-600 mp dar la ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan fara drum de acces elena_ploiesti elena_ploiesti Buna ziua, Sunt in situatia in care Primaria B. sa elibereze tituri de proprietate pe terenurile detinute de bunicii-parintii mei de peste 40 ani si as ... (vezi toată discuția)