avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresat verbal de un vecin cu probleme psihice. Cum ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresat verbal de un vecin cu probleme psihice. Cum aș putea rezolva această situație?

Buna seara. Imi cer scuze daca am selectat gresit categoria dar nu am stiut unde pot adresa intrebarea.
As dori sa povestesc de la inceput.
Intr-o seara, am intrat impreuna cu prietena mea intr-un magazin pentru a face unele cumparaturi. In timp ce eu plateam, un vecin de-al meu ce are probleme psihice certificate, a prins-o de brat pe prietena mea apoi a folosit expresia "uite o fata blonda..." timp in care prietena mea, speriata de el a strigat "Lasa-ma in pace". Imediat ce am auzit asta, m-am intors direct spre el, l-am apucat de mana spunandu-i "De ce pui mana pe ea? Vrei sa chem politia?" Tin sa mentionez ca barbatul are in jur de 190 cm si aproximativ 110kg, de aici si sperietura suferita de prietena mea.
De atunci, mereu cand ma vede ma jigneste, injura la adresa mea, iar cand sunt in masina imi arata semne obscene. Cea mai recenta faza a fost chiar azi, eu fumam o tigara si vorbeam cu un prieten, timp in care apare si respectivul cu expresia "Te-a invatat cu**a aia sa fumezi, ma?". Nu am mai rezistat asa ca l-am jignit si eu, "Pleaca bai handicapatule ca voi chema politia". De aici a izbucnit. Mai exact, a venit amenintator spre mine, cu pumnii stransi, injurand si a mimat un gest, ca si cum ar fi vrut sa ma scuipe, apoi a plecat fara alte vorbe sau gesturi.
Fiind vecin cu mine, stiu ca a fost internat de cateva ori, ultima externare facandu-se cu semnatura surorii acestuia.
Pana acum nu am sesizat politia deoarece mi s-a spus ca nu am nici o sansa in a rezolva ceva, ba mai mult mi s-a spus de un cunoscut al sau ca acesta este in stare sa mearga la politie si sa depuna plangere impotriva mea pentru injurii.
Daca se poate, va rog sa-mi dati un sfat deoarece sunt agresat zi de zi de acesta. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Octav016 , utilizator 19:39, 31 Mai 2018
Avand in vedere situatia este de preferat sa sesizati oficial politia
Nu dati ocazia sa initiati sau sa favorizati situatii care pot degenera cu eventuale riscuri


ynocentta a scris:

Avand in vedere situatia este de preferat sa sesizati oficial politia
Nu dati ocazia sa initiati sau sa favorizati situatii care pot degenera cu eventuale riscuri

Deci se pare ca alta varianta nu exista. Un alt motiv pentru care am refuzat sa sesizez politia este ca daca cei din urma nu vor ridica un deget pe motiv ca are probleme psihice, cum de altfel s-a intamplat cu un alt cetatean, acesta (persoana ce ma agreseaza) stie unde/la cine sa loveasca.
Azi am stat de vorba in privat cu un politist (de la o alta sectie) si mi-a spus ca indicat ar fi sa iau legatura cu persoana ce ar trebui sa aibe grija de nebun pentru ca politia nu va rezolva nimic, ba chiar am norocul sa nu ia in considerare o eventuală declaratie.
Observ ca respectivul ma provoaca, vrea sa il lovesc, cel mai probabil pentru a primi ceva bani de la mine.
In situatia data, ce as putea face?
Este indicat sa reclamati in scris la politie. Cu aceasta faceti dovada ca v-ati aparat.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Va sugerez calea amiabila.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Unde as putea sa fac o reclamatie pentru asa ceva? PopescP PopescP Buna ziua! In piata orasului in care locuiesc exista nenumarati \"comercianti\" care vand caciuli intinse pe jos, ciorapi pe mana si lista continua.. ba mai ... (vezi toată discuția)
Plangere penala hartuire Paula2014 Paula2014 Buna ziua, de 10 luni familia mea este injurata zilnic si batjocorita de vecinii de la parter (noi locuim deasupra lor), deoarece blocul in care locuim este ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! ioioio ioioio Nu stiu daca este ok unde am scris subiectul si imi cer scuze daca deranjez!Am o problema foarte grava cu fostul meu prieten(relatie de aproximativ 4 ani) ... (vezi toată discuția)