avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Strangere fonduri persoana fizica - legislatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Strangere fonduri persoana fizica - legislatie

Buna ziua. In scopul de a infiinta un muzeu, ca prim pas am ales o campanie online de strangere de fonduri , pe persoana fizica, pentru a plati chiria pentru un spatiu comercial. Am strans 800 de euro de la diversi contributori, bani cu care am platit chiria pe 4 luni, Contractul de chirie,deocamdata e pe persoana fizica. Campania s-a facut pe un site specializat in fundraising, din afara tarii, Bani au provenit de la cetateni romani si straini, sume intre 10 euro si 100 de euro. Trebuie sa fac ceva contract cu ei, sau sa declar undeva acesti bani?
Daca primesc , tot pe persoana fizica (deocamdata), ca donatie calculatoare vechi pentru muzeu (va fi un muzeu de istoria calculatoarelor) va trebui facut contract de donatie? (valoarea unui calculator vechi este intre 100-1000 lei).
Peste cateva luni voi infiinta o asociatie care sa gestioneze activitatea muzeului. E posibil sa ramana colectia pe persoana fizica si sa fie cedat asociatiei dreptul de a o utiliza si exploata in schimbul unei 'chirii'?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Nelamurire legata de o sponsorizare Daniel_Bondoroi Daniel_Bondoroi Buna ziua, Am o nelamurire legata de o sponsorizare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma mea, persoana juridica, furnizeaza un produs si serviciu X ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap tartalak tartalak am o verisoara care a vut ghinionul sa fie implicata intr-un accident rutier in urma caruia a ramas imobilizata de la jumatate in jos.intrebarea mea e :cum ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli asociatie (ong) Alexa02 Alexa02 Buna ziua, Doresc sa infiintez o asociatie non-profit , dispun de fondurile necesare infiintarii insa nu si de cheltuielile de promovare a primei campanii ... (vezi toată discuția)