avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Societate comercială pentru minat criptomonede: sub ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Societate comercială pentru minat criptomonede: sub ce cod CAEN poate funcționa și cum se pot înregistra veniturile în contabilitate?

Buna ziua. Particip la un program de accesare fonduri europene si incerc sa realizez un proiect pentru activitatea de minat criptomonede. As dori cateva sfaturi privind sub ce cod CAEN poate functiona o astfel de societate comerciala si cum se pot inregistra veniturile in contabilitate. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Asociatie2021 , utilizator 20:23, 20 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca 6419 sau 6499 "Activitati de intermedieri monetare ", "Activitati de Creditare" . Stii in ce te bagi ? Ai grija ca, consumurile de energie sunt formidabile la "minerit". Trebuie sa te duci la RENEL (si eventual si la Politie) sa anunti ce faci, eventual (cu RENEL) sa negociezi cu ei un pret mai bun la curent. Neaparat, pentru ca consumul mare atrage atentia si e posibil sa-ti sparga usa DICOT-ul crezand ca ai vreo plantatie de canabis prin casa. Deasemenea fa-ti un calcul la sange, pentru ca rezultatele pot fi imprevizibile la actualul curs BITCOIN. Sper ca stii cat costa "utilajele" ? Nu se poate face minerit cu servere de linie. Un utilaj dedicat costa 1500-2000 euro. Cat despre modalitatea de inregistrare a veniturilor este simplu. Activitatea de "minerit" este o prestare de serviciu si se inregistreaza in Contul 704. (Venituri din Prestari) Este ca si cum ai tine contabilitatea la o firma.
5328 704 - valoare minerita unde 5328 reprezinta "portofelul"
In rest incep sa curga cheltuielile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
viorel55, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Partea tehnica o cunosc. Sunt interesat de partea legislativa. Stiu ca au fost apobate 3 poiecte anul trrecut pe Start Up Nation, avand ca activitate domeniul criptomonedelor. Planul de afacere trebuie să descrie activitatea desfășurată și sursele din care vor fi obținute veniturile. Activitatea de "minerit" nu este prevazuta in legislatie. Presupun ca trebuie asociata unei activitati din domeniul IT cu o legislatie in viguare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista legislatie specifica. Acuma cineva trebuie sa deschida drumul. Cred ca stii ca "mineritul" in esenta este o banala activitate contabila dupa un algoritm specific fiecarei criptomonede pe care o executa un "utilaj" dedicat si pentru care esti recompensat. Nu sunt sigur insa ca UE acorda fonduri pentru o astfel de activitate, data fiind pozitia Bancii Central Europene fata de subiect si exprimata chiar recent . Iti dai seama ca asta ar submina visul UE de conversie la EURO. Ar trebuii sa fi pregatit sa o iei pe cont propriu. Sincer, nu cred ca au existat cele 3 proiecte Start Up Nation sau au avut noroc, in sensul ca baietii care au verificat, n-au inteles care e de fapt activitatea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
”Pe lângă activităţile excluse de la finanţare prin vechea procedură s-au mai interzis următoarele activităţi: servicii de minare / stocare criptomonede, astrologie și spiritism - inclusiv on-line, servicii personale cu caracter social - cum ar fi servicii de escortă, servicii de stabilire a întâlnirilor, video chat, servicii ale agențiilor matrimoniale, video chat on-line pentru consiliere matrimonială și psihologică”...

[ link extern ]
Iata ca Highlights, este mult mai aplicat decat mine.

Alte discuții în legătură

Achizitie utilaje second hand gixee gixee De ceva timp ma gandesc sa imi deschid o vulcanizare auto profesionala, cu mai multe rampe, motiv pentru care mi-ar trebui mai multe utilaje care sa faca ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene IAndra04 IAndra04 Bună ziua. Doresc să aplic pentru fonduri europene, iar firma de consultanță îmi cere un avans de 1500 de euro și 7% la final din valoarea proiectului ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene Nilmarcu Nilmarcu Buna ziua, ca pensionar gr.lll, a-s putea beneficia de fonduri europene pentru infiintarea unui PFA in domeniul fotografiei(studiou foto) ? Daca nu in domeniul ... (vezi toată discuția)