avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Care este procedura de import pentru bunuri (PJ) aduse ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Care este procedura de import pentru bunuri (PJ) aduse în bagaj pe aeroport?

Știe cineva daca e vreo diferență la importul in aeroport al unor bunuri aduse în bagaj (pe firma, care urmează a fi comercializate) fata de importul prin curierat international.
Mai concret mă interesează dacă am nevoie sa declar bunurile și la ieșirea din tara de origine (China) sau doar la intrarea in Romania pe aeroport? Pentru import știu că îmi trebuie factura, packing list, număr Eori al firmei importatoare, dovada relației mele cu firma importatoare, dovada platii externe din contul firmei. Dar nu voi avea declarație de export din China, este solicitată la import? De obicei, pe curier, furnizorul apela la o firma terță (un fel de comisionar care la pachet cu transportul făcea și exportul).

Alte discuții în legătură

Import china Claudiu Dinu Claudiu Dinu Buna ziua. As dori un sfat cu privire la importul de usturoi, ciuperci si alte produse de acest gen din China, sau daca ma puteti indruma unde sa ma interesez ... (vezi toată discuția)
Export Am deschis o firma de productie textile, pentru a putea face si export, trebuie sa am un cod caen special, si ce acte revin in obligatia mea pentru clientul ... (vezi toată discuția)
Comercializare produse provenite din china geneu geneu Buna ziua, As vrea sa stiu care este metoda legala prin care pot recomercializa pe firma produse pe care le cumpar de pe situri chinezesti gen alliexpress.ro (vezi toată discuția)