avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum să aleg un avocat pentru accident auto de care nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum să aleg un avocat pentru accident auto de care nu sunt vinovat? Sunt acuzat de acroșarea unui motociclist și fugă de la locul accidentului, deși nu știu cum s-a întâmplat acest lucru și pe mașina mea nu există urme de contact

sunt acuzat de acrosarea unui motociclist si fuga de la locul accidentului vineri seara 25.05.2018, masina mea nu are nici o urma de contact, nu stiu nimic nu am vazut nimic si nici auzit am aflat de la politisti care ma asteptau acasa in jurul orei 22 unde au facut poze la masina si negasind urme de contact au hotarat sa ridice masina pentru expertiza. Am mers la Udriste unde am declarat ca nu stiu nimic, au oprit masina, permisul si talonul fara a-mi da vreo dovada ori proces verbal, la plecare au zis ca se face dosar penal si ma vor contacta telefonic dar a trecut o saptamana si permisul,masina cat si talonul sunt la ei, eu nu am nici o dovada ca la-au luat. A doua zi am cautat pe net si am gasit un articol publicat pe Mediafax: "HomeSocial BUCUREŞTI, (25 Mai 2018) Florin Zafiu
Video Accident pe Şoseaua Chitilei. Un motociclist a fost rănit. Circulaţia este îngreunată
Un accident rutier a avut loc, vineri seara, pe Şoseaua Chitilei din Bucureşti, între o motocicletă şi o maşină. În urma impactului, motocilistul a fost rănit, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.
După verificările efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că este vorba despre o autoaccidentare, întrucât motociclistul s-a speriat de o maşină, neexistând contact direct între autoturism şi motocicletă. Potrivit sursei citate, motociclistul nu purta echipament de protecţie.

La faţa locului au intervenit două echipaje SMURD, motocilistul fiind transportat la spital.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul este conştient."
acestea au fost reletate de politisti cu 2 ore inainte sa ajunga la mine.
In situatia de fata se pare ca am nevoie de avocat si nu stiu cum sa aleg, ce credeti ca este de facut ?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi vi-l puteți alege fie dintre avocații de pe acest site, fie de pe Tabloul avocaților din Baroul București.
Dar cum ? in functie de ce ? experienta, tarife, ce domeniu de activitate trebuie sa aive ? scuze dar incerc sa evit sa mai am o experienta neplacuta, am avut un proces cu o societate de asigurari care nu platea in care am fost total nemultumit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa gasiti un avocat specializat in drept penal eventual recomandat de prieteni,cunostinte etc.
Buna ziua, in urma informatiilor adunate :cercetare penala+proces durata 1, 2, 3 ani, cost avocat destul de scump, perioada in care vacantele facute in Romania ma costa dublu fata de Bulgaria, permis masina oprite la politie fara termen si cine stie ce alte costuri expertize etc. concluzia este ca daca castig ma costa mai mult decat daca as pierde printr-o intelegere de acoperire a danelor motociclistului care am inteles ca are o entorsa si probabil ceva daune la motocicleta. Ma intreb daca este legal si daca politia ar trebui sa-mi dea datele de contact ale motociclistului sau ce alta modalitate ar fi pentru a iesi din aceasta situatie legal ca nu cumva sa sar din lac in put cu stiu eu ce interpretare de mita ori stiu eu ce alte chichite.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema dvs este cu parasirea locului accidentului, nu cu vatamarea corporala din culpa.
La vatamarea corporala din culpa, daca victima nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se dispune clasarea.

Alte discuții în legătură

Presupus incident rutier pentru care sant acuzat dar nu stiu nimic cristianv23 cristianv23 Buna ziua, ieri seara intorcandu-ma acasa am gasit in fata porti mai multi politisti care ma acuzau de un accident cu un motociclist de care eu nu stiu nimic. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier incadrat tendentios.. herminalucia herminalucia sunt in trafic cu un auto,masina nu mai are asigurare valabila,deci este expirata,vine un motociclist imi loveste usa din partea soferului,imi ia oglinda ,sunt ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala despagubiri gnraloo gnraloo Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada ... (vezi toată discuția)