avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate construi o casa de locuit pe un teren cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate construi o casa de locuit pe un teren cu deschidere de 4m?

Se poate construi o casa de locuit pe un teren cu deschidere de 4m?
Daca raspunsul este NU ma intereseaza si o explicatie. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
bysnis, utilizator
Cel mai recent răspuns: bysnis , utilizator 23:06, 5 Iunie 2018
Sa vin cu o completare. O experta in constructii, dupa o expertiza, spune ca se poate daca nu exista alte reglementari in planul urbanistic local. Astept si alte pareri cu mare interes.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
bysnis, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o locuinta cu latimea de 2.8m? fiindca trebuie sa lasati min 60 cm in fiecare parte (NCC). Nu mai socotesc distanta de la fereastra la gardul vecinului care e de min 2m, dar poate faceti ferestre doar la strada si in spate.
referitor la ce v-a spus experta, eu stiu ca e invers: daca in PUZ nu se prevede altfel, aceste dimensiuni sunt obligatorii. sper sa nu fi gresit prea mult.
Asta este dilema.. deci se poate construi o locuinta pe 4m deschidere daca se respecta codul civil !!!! Adica 60cm fata de hotar st/dr, cu ferestrele orientate in fata si in spatele cladirii nu in lateral. Chiar daca deschiderea este de numai 2.8m, legal se poate construi. Adica primaria nu iti poate refuza o autorizatie pe o astfel de constructie!?

Am inteles in HOTARAREA GUVERNULUI Nr. 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism Atr30 prevede limitari doar in in cazul parcelarii , efectuate in vederea unei dezvoltari imobiliare.

Daca gresesc undeva rog un expert, sau pe cineva in drept civil sa imi spuna unde gresesc si de ce ... Oricum este de ras ca primaria sa iti elibereze autorizatie de constructie pt o astfel de cladire .. dar se pare ca in mod legal nu te poate impedica sa construiesti o locuinta pe aceste dimensiuni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
bysnis, utilizator
Nu imi poate raspunde nimeni la aceasta nelamurire ?>
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă e o întrebare serioasă, sigur veți cere o consultanță unui expert.

Alte discuții în legătură

Acord vecin pentru construire locuinta 2nuci 2nuci Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire! Am un acord de la vecinul meu, ... (vezi toată discuția)
Pot primi autorizizatie de constructie pe un teren cu deschiderea mai mica de 8 metri militzianu militzianu detin un teren in orasul bacau cu o deschidere la strada de aproximativ 7 metri.Pe acest teren se afla o casa veche in care am locuit pana anul trecut.Dupa ... (vezi toată discuția)
Sansa de a costrui o casa DanutStelian DanutStelian Posed o parcela de teren de 360 mp intravilan, cu front la strada de 9 m. As vrea sa stiu daca pot costrui, casa de locuit, cabana, si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)