avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Miros tigara de la vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Miros tigara de la vecin

Buna seara,

Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza la geam, astfel acel miros de tigara imi intra si la mine in casa pe fereastra.
Vorbind frumos cu vecinul, tot nu a inteles ca ma deranjeaza acest lucru.
Ce drepturi am in aceasta privinta ? Stiu doar atat, in democratie ai libertatea sa faci ce vrei, dar fara sa deranjezi pe ceilalti. In cazul meu, acest drept a fost incalcat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator
Cel mai recent răspuns: fun_fun , utilizator 19:25, 31 Martie 2021
Va confruntati cu situatie delicata deoarece in fapt vecinul fumeaza la el in proprietate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

Va confruntati cu situatie delicata deoarece in fapt vecinul fumeaza la el in proprietate
Am zis eu ca nu are voie sa fumeze la el casa ?
De aceea am zis ca democratia inseamna sa fii liber sa faci ce vrei, adica si sa fumezi in casa ta, DAR nu sa-i deranjezi pe ceilalti, adica daca fumul vine si in casa mea, atunci nu mai este bine si ma deranjeaza rau de tot.
In plus, daca ar fuma in casa, cu siguranta fumul ar ramane in mare parte in casa, dar defapt vecinul fumeaza la geam, si astfel mare parte din fum ajunge si la mine, ca na ghinion, fumul se ridica. Dar acel ghinion ar trebui rezolvat de el(chiar si prin a renunta la fumat) si nu de mine prin a inchide geamul(mai ales VARA).
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator
Buna ziua
si eu ma confrunt cu aceeasi problema ... sufar crunt din cauza nesomnului, vecinii fumeaza in timpul noptii la balcon. Ma trezesc din 2 in 2 ore din cauza fumului. Nu mai ma pot tine pe picioare, la serviciu nu ma pot concentra, imi vine sa adorm la birou .. :(
Acum cativa ani am citit intre stiri o speta similara , petrecuta prin spatiul germanic. Cred ca era din Austria.

Solutia instantei, dupa lungi ani de zbateri si dezbateri, a fost sa stabileasca intervale orare in care fumatorul sa fumeze pe balcon, si altele in care sa nu fumeze. Ziua impartita egal intre da si nu.

Dar, din ce imi amintesc, era vorba despre un fumator care nu pleca deloc de acasa si care nu facea altceva decat statea pe balcon si fuma trabuc, permanent. Adica deranjul era unul extrem. 3 proprietari anteriori au fost chemati ca martori de cel care a reclamat fapta in instanta.

Nu stiu daca o asemenea solutie inseamna ca reclamantul a castigat procesul si ca e multumit.
Ce se poate face intr-o situatie similara in care un vecin fumeaza in baie si tot fumul ajunge in baia vecinilor de pe aceeasi coloana? Idem in cazul betisoarelor parfumate.

Alte discuții în legătură

Fumat in afara geamului de la bucatarie, fumul imi intra in casa degetel2013 degetel2013 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema, in apartamentul vecin sunt doi fumatori care au obiceiul sa fumeze in afara locuintei mai exact in afara geamului de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Legea fumatului in romania alexutza_r_m alexutza_r_m Buna ziua. Am si eu o problema si va rog mult de tot sa ma ajutati. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 6. De curand s-au mutat vecini noi la etajul ... (vezi toată discuția)