Am fost imputernicit de o cunostinta printr-o procura autentificata sa ma ocup de scoaterea certificatului de atestare fiscala de la Directia Fiscala din localitate si mi-au cerut sa depun o copie legalizata dupa procura. Le-am explicat ca din cate stiu, in baza OUG 41/2016, aceste copii legalizate au fost eliminate insa raspunsul lor a fost ca nu li se aplica acea ordonanta si ei aplica regulile din Codul de Procedura Fiscala din 2015.
E corecta interpretarea lor? As vrea sa fac o petitie/plangere scrisa pentru a le solicita sa aplice in viitor aceasta OUG.
In OUG, la art. 3 alin. (3) se specifica:
(3) Fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale este obligat să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent.
Taxe starea civila
alex1958
Se plateste taxa pt eliberarea certificatului de nastere daca a fost inlocuit si am dat la schimb vechiul certificat? Am avut nevoie de certificat eliberat cu ... (vezi toată discuția)