avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pensie alimentara

o mama a deschis proces pentru majorare pensie de intretinere minor . a cerut ca procesul sa se judece in lipsa conform art 242 al 2 cod de procedura civila si nu s-a prezentat la termenul stabilit . totusi a primit o noua citatie . persoana , ( reclamanta )nu doreste sa se prezinte deoarece fostul sot este violent . cum sa procedeze ?
Reclamanta sa depuna la dosar toate inscrisurile necesare bunei desfasurari a procesului, sa ceara judecarea in lipsa , motivand aceasta cerere.
Chiar daca ai solicitat judecarea sa se faca in lipsa instanta trebuie sa emita citatii iar partile pot opta sa se prezinte la proces, sa fie asistate sau sa astepte solutia. Numai ca nu vad cum s-ar putea face majorarea daca nu depui acte sau nu dai lamuriri cu privire la aceasta solicitare cum poate instanta sa incuviinteze majorarea?

a depus toate actele : certificat nastere minor ,sentinta de divort de unde reiese ca paratul este obligat la plata pensiei de intretinere . mai putin : nu stie unde lucreaza paratul .... mentionez ca nici acesta nu s-a prezentat la prima infatisare .... cum sa procedede in acest caz reclamanta ?
Pai ar trebui sa arate in primul rand veniturile realizate de parat - in sensul sa aiba documente emise de angajator, sau poate chiara re un ultim fluturas de salarii, ar trebui sa faca dovada ca este asociat si ca-i merge bine afacerea conf ultimului bilant, trebuie sa indice conturile la care acesta are depozite constituite, trebuie sa-i dea instantei material altfel... cum se pronunta judecatorul pe ce daca nu arata ea ca el are venituri mai mari decat cele existente la pronuntarea primei solutii?
paratul este sofer de taxi . de unde sa ia reclamanta fluturas in cazul in care acesta este violent si reclamantei ii este frica ca ia bataie si in tribunal ?! instanta nu poate cere veniturile la firma de taxi ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
mancipri, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere marire pensie alimentara cuziamusia cuziamusia Intr-un proces civil pt marirea pensiei intretinere copil, inceput in august 2004, mama copilului (reclamanta) isi bazeaza cererea pe doua probe depuse la ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru sot mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua, sotul meu a primit o citatie pentru a se prezenta la un proces intentat de fosta sotie,in vederea majorarii pensiei pentru minora aflata in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere. neprezentare? ravaell ravaell Buna seara! Sunt intr-un proces civil cu tatal meu, care a refuzat sa plateasca pensia de intretinere dupa ce am terminat liceul si am inceput facultatea pe ... (vezi toată discuția)