avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager

Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager cu un batran. Prin contract batranul a primit suma de 50000 lei la semnarea contractului, iar diferenta pana la pretul total al apartamentului de 200000 lei s-a transformat in obligatie de intretinere, ce consta in asigurarea medicului in caz de boala, sprijin in procurarea de medicamente, in procurarea si prepararea hranei si achitarea din sursele mele a facturilor la energie electrica, gaze, telefon mobil, precum si intretinerea datorata asociatiei de proprietari.
Mentionez ca toate obligatiile mi le-am indeplinit intocmai.
La momentul incheierii contractului, batranul se deplasa cu greutate, cu ajutorul a doua bastoane, din cauza mai multor boli de care suferea. Ulterior am mers cu el la mai multi medici, i-am cumparat medicamente si in urma tratamentelor urmate, la momentul de fata, starea lui de sanatate a evoluat pozitiv, astfel ca acum se deplaseaza fara niciun baston. Toate bune si frumoase pana aici.
De ceva timp insa, batranul are pretentii din ce in ce mai mari, atragandu-mi atentia ca cheltui prea putini bani cu el si ca am obligatia sa cheltui cu el cat va trai, diferenta sumei de bani pana la valoarea integrala a apartamentului, adica 150000 lei.
Deasemenea intr-una din zile, s-a razgandit si m-a atentionat pe un ton deloc amiabil ca nu mai vrea sa-i platesc nicio factura si nu mai vrea sa primeasca niciun ajutor din partea mea.
I-am spus ca daca nu mai are nevoie de ajutor sa se adreseze instantei de judecata.
Deasemenea, a fost la asociatia de proprietari si a achitat cheltuielile de intretinere aferente lunii trecute, fara sa-mi spuna.
Deoarece tensiunile intre noi s-au accentuat si probabil vor avansa, va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in continuare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
imihai76, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager si intretinere adriancerbu adriancerbu Buna ziua si Hristos a Inviat ! In urma cu doi ani bunicii materni si-au vandut locuinta unuia dintre nepoti cu clauza de uzufruct viager si intretinere. In ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager madina71 madina71 Buna ziua! O cunostinta (75 ani) a incheiat un contract de intretinere cu un nepot si cu sotia acestuia in urma cu 2 ani. Dupa cateva luni batrana a avut un ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita instantei sa imi interpreteze cauzele din contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere? tyny tyny Acesta este textul din contract: Pretul vanzari este de 219.000.000 lei, din care eu vazatoarea am primit de la cumparatoare suma de 99.000.000 lei ... (vezi toată discuția)