avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestație a certificatului de încadrare într-un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestație a certificatului de încadrare într-un grad de handicap.

Bună seara, am și eu o nelămurire, până să fac 18 ani,am avut gradul de handicap accentuat, datorita problemelor pe care le am la ochi. După ce am împlinit vârsta de 18 ani, am dus toate documentele necesare pentru comisie. După ce mi-a ajuns certificatul acasă prin poștă, am aflat că sunt încadrată la gradul mediu. Ce ar trebui să fac să contest având în vedere că acea comisie nu mai este? Mi a spus doamna de la DGASPC Galați că s-a desființat comisia respectivă și atât.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
Ionelamocanu19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionelamocanu19 , utilizator 18:12, 3 August 2018
Bună seara. Aveți posibilitatea să contestați Certificatul emis de către Comisie. În temeiul dispozițiilor art. 87 alin. (5) din Legea nr. 448/2006 R, coroborate cu prevederile art. 194 și urm. Cod de Procedură Civilă, prin raportare la dispozițiile Legii nr. 554/2004 R, contestația se depune la instanța competentă (Tribunalul în raza căruia se află domiciliul dvs., Secția de Contencios), în termen de 30 zile de la data comunicării certificatului.
În cuprinsul contestației, arătați situația de fapt, indicând care sunt motivele pentru care apreciați că se impune păstrarea gradului avut anterior, respectiv starea de sănătate nu este ameliorată, având, în continuare, nevoie de asistent personal.
Ca și probatoriu, solicitați proba cu înscrisuri (solicitați depunerea documentației care a stat la baza emiterii, atât a certificatului contestat, cât și a celor precedente), proba testimonială cu martori (să dovedească faptul că starea dvs. de sănătate nu s-a schimbat față de cea avută anterior emiterii acestui certificat), precum și proba cu expertiză medico-legală.
Ar fi bine, pentru ca dvs. să aveți o exercitare corectă a drepturilor conferite în baza legii, să vă angajați un avocat, care să vă ajute în demersurile dvs. în fața instanței.
Succes!
Cu stimă.
Buna seara!

Sa contestati gradul Dvs. de incadrare in handicap, care este unul incadrat in mod gresit, astfel cum este specificat in certificatul emis. Contestatia sa fie formulata in termenul legal de 30 de zile de la comunicare la instanta de contencios administrativ (tribunal), sa solicitati revizuirea gradului de incadrare in handicap, anularea certificatului actual si emiterea unui nou certificat de incadrare in grad de handicap accentuat, depuneti acte medicale, ultimul certificat si actele care au stat la baza emiterii acestui certificat (daca nu le detineti sa le solicitati prin instanta de la parata), martori (persoane apropiate care cunosc situatia Dvs de sanatate) si ma gandeam sa solicitati si o evaluare medicala de catre o comisie de specialitate avand ca obiectiv stabilirea gradului de handicap. Imi puteti adresa si alte intrebari daca aveti nevoie de ajutor specializat.

O seara frumoasa!
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Vă mulțumesc frumos! Eu am doar copii. Actele în original au fost oprite înainte de comisie. Se poate și așa?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
Ionelamocanu19, utilizator
Vă mulțumesc frumos! O zi frumoasă!
Sigur, in copii se depun actele.

Alte discuții în legătură

Contestatie certificat de incadrare handicap Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, soția mea a avut de aproximativ 10 ani de zile certificat handicap grad accentuat cu revizuire la 12 luni, în acest an după comisie a primit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un baietel cu tsa (tulburare de spectru autist), ... LigiAlex LigiAlex Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru autist), si a primit certificat de handicap gradul II accentuat, in conditiile in care alti copii cu ... (vezi toată discuția)