avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scutire impozit pe pensie persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scutire impozit pe pensie persoana cu handicap

Buna ziua,
O am pe mama mea cu certificat de handicap accentuat obtinut in 2017.Anul acesta am facut reevaluare,mi s-a dat grad grav cu insotitor,obtinut pe 30 iulie 2018.Nu am stiut si nu mi s-a spus ca beneficiaza de scutire pe impozit pe venit din pensie.Acum am descoperit dupa o cautare mai profunda a internetului.Se poate face aceasta scutire retroactiv sau numai de la data cererii depuse ?Legea nu e prea clara...Mentionez ca are pensie de urmas MApN.Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Vilcu Gina Vilcu Gina Am citit articolul postat pe site,in legatura cu drepturile pe care le are o persoana cu handicap.Am depus in luna dec.2011,la comisia de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Pensiile de urmas sunt scutite de impozitul de 16%? cata_strophik2010 cata_strophik2010 De la data de 14 mai 2010 pensionarii care au grade de handicap beneficiaza de scutire de la plata impozitului de 16% pentru pensiile care depasesc valoarea de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pensie la o persoana handicapata! adi69 adi69 Buna seara, mama mea a primit acum o luna certificat de handicap accentuat gr.2.Doresc sa aflu daca are scutire la plata impozitului pe pensie, si care ar fi ... (vezi toată discuția)