avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista posibilitatea retractării unei declarații de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista posibilitatea retractării unei declarații de neacceptare a succesiunii dată de fiică? Dacă da, cui ar trebui să se adreseze?

Buna ziua. Exista posibilitatea retractarii unei declaratii de neacceptare a succesiunii de catre fiica? Aceasta are 80 de ani, si a fost indusa in eroare cu privire la semnarea unei astfel de declaratii, de catre ceilalti mostenitori. Ea totusi, locuieste in imobilul care face si el parte din succesiune, dintotdeauna, si i-a adus imbunatatiri pe parcursul vietii. Declaratia de neacceptare s-a facut dupa trecerea termenului legal, respectiv dupa 14 ani.
Daca se poate, cui ar trebui sa se adreseze? Notarului care a fost chemat acasa la ea pentru semnare, instantei de judecata, politiei? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:57, 16 August 2018
Retractarea renuntarii la succesiune se poate face numai daca succesiunea este in termen, adica nu a trecut un an de la data decesului, iar mostenirea nu a fost acceptata de ceilalti succesibili
Din pacate au trecut 14 ani de la data decesului, iar demersurile le-au inceput mostenitorii abia anul trecut, cand au cerut aceasta declaratie de neacceptare. Deci nu se mai poate face nimic...?

raluk0207 a scris:

Retractarea renuntarii la succesiune se poate face numai daca succesiunea este in termen, adica nu a trecut un an de la data decesului, iar mostenirea nu a fost acceptata de ceilalti succesibili

Din pacate, nu.
Nu.
daca renuntatoarea are 80 de ani, are discernamant? cum a dat declaratia, are certificat medico-legal? poate prin proces se poate demonstra ca a fost inselata

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenitor todorcoriolanoctavian todorcoriolanoctavian ce virsta maxima trebuie sa aiba mama ca sa poata vinde propietatea ei,fara semnatura urmasilor.exista un termen de virsta peste care poti fii declarat ... (vezi toată discuția)
Un contract de vanzare cumparare, efectuat de tatal meu in etate ... LENUTARACOTI LENUTARACOTI Un contract de vanzare cumparare,efectuat de tatal meu in etate de 83 de ani ,fără a avea la dosar un certif.medico legal care sa ateste sanatatea sa ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal pentru contract de vanzare-cumparare cu persoana in varsta cpypst cpypst Buna ziua, Doresc sa semnez un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, vanzatorul fiind o persoana in varsta (80 ani). As avea urmatoarele ... (vezi toată discuția)