avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Examenul pentru obþinerea certificatului de ...
Discuție deschisă în Traduceri

Examenul pentru obþinerea certificatului de traducator - domeniu/specialitate

Buna ziua,

m-am interesant pe site-ul Cppc cum pot intra in posesia unui certificat de traducator si dat fiind ca aici s-a mai dezbatut acest subect intr-o dicutie deja inchisa, m-am gandit sa deschid una noua...
Vreau sa-mi iau atestaul de lb germana si din cate am inteles trebuie sa-mi aleg o specilaitate... dar nu stiu care...
Am vazut in allte duiscutiica unele persoane au un "model" de examen si ma gandesc ca daca cineva mi-ar trimite niste subecte model ar fii mult mai usor sa-mi aleg domeniu .... o sa incerc sa ma inscriu in martie 2010 si cu ajutorul modelelor cred ca voi avea timp sa culeg destule informatiile necesare din domeniul respectiv.....
ma poate ajuta cineva?

Va multumesc,
sper un viitor traducator:">
Cel mai recent răspuns: bendis2 , utilizator 14:20, 10 Octombrie 2021
Este un subiect deschis cu putin timp in urma pe care il vei gasi urmand linkul de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...
Specializarile pentru care poti da examen sunt pe site-ul oficial al MCC www.examentraducator.ro. In ceea ce priveste subiectele de examen, la momentul examinarii se semneaza o declaratie prin care fiecare participant isi asuma responsabilitatea pentru confidentialitate. Va fi dificil sa gasesti un exemplu din subiectele date la examene.
Iti doresc mult succes !B-)
Laura
Buna,

eu am subiectele pe care le-am dat eu pe juridic anul acesta (romana - engleza) in martie dar si alte subiecte date alta data (unul pe franceza), pe care nu le-am gasit chiar atat de greu, mi le-a trimis cineva de pe un alt forum, la rugamintea mea. Daca imi dai o adresa de mail, ti le trimit.

Daca vrei sa primesti autorizatie de traducator de la Ministerul Justitiei, va trebui sa dai obligatoriu pe juridic traducere si retroversiune. Daca vrei o specializare anume, o poti alege pe cea la care crezi ca te pricepi cel mai bine. Eu am dat intai pe tehnic, pentru ca asta ma intereseaza si apoi pe juridic pentru obtinerea autorizatiei.

Cu tot respectul Laura, dar eu am dat 3 examene la CPPC si nu am semnat niciodata o declaratie de confidentialitate!
:)Cu acelasi respect Ellise, este probabil sa se fi schimbat lucrurile in ultimii ani. Eu am sustinut examenele cu 5 ani in urma.La acea vreme am cautat si eu eventuale subiecte care sa ma familiarizeze cat de cat cu tematica examenelor dar nu am gasit.
Este excelent daca o poti ajuta pe Anika dnb.
Week-end placut.:wave:
Laura
Buna tuturor,
va multumesc pt raspunsurile primite.
in primul rand vrea sa-mi cer scuze ca nu am mai putut intra pe clc
@Ellise: da cred ca m-ar ajuta ff mult si modelele de engleza macar sa-mi fac o idee si sa le iau ca un punct de reper.
adresa mea d email este : amaria_gavrila@yahoo.com
va multumesc inca o data,
Ana M
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ti le trimit in aceasta seara pe adresa indicata.

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat traducator lb. engleza pe domentul juridic livio5 livio5 Buna ziua tuturor! Intentionez sa sustin examenul de traducator autorizat lb engleza - dom. juridic la CPPC. Am intrat pe site-ul institutiei si am vazut ... (vezi toată discuția)
Examen traducãtor - utilizarea dictionarelor bilingve tiparite si sugestii subiecte examen osieriuoana osieriuoana buna ziua! m-am hotarat de curand sa dau examenul de traducator engleza/italiana la MCC si multe informatii le-am gasit pe acest forum dar as avea o ... (vezi toată discuția)
Indrumare pt sustinerea examenului la cppc ank5 ank5 Buna, Luna viitoare voi da examen.....pe domeniu juridic....lb germana Ma poate ajuta cineva prin a-mi spune ce fel de documente sunt mai des date la ... (vezi toată discuția)