avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu mi-a fost aprobata inmatricularea la Scoala de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu mi-a fost aprobata inmatricularea la Scoala de Politie

Buna ziua. Dupa ce am urmat 2 sapt de cursuri in Scoala de Politie, in ziua in care trebuia sa semnez contracul cu politia datorita faptului ca am promovat examenul de admitere,mi s-a adus la cunostinta ca nu mi se poate aproba inmatricularea in aceasta institutie intrucat nu am indepinit conditia prevazuta la art. 20, litera g din O.M.A.I. nr. 665/2008 "sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate". La luarea acestei decizii s-a tinut cont de faptul ca am avut o amenda administrativa la varsta de 15 ani....parerea mea este ca m-au lipsit dreptul; ca cu toate astea am promovat examenul de admitere. As vrea sa stiu daca as avea vre-o sansa daca as depune o contestatie avand in vedere ca fapta pe care am savarsit-o a fost la varsta de 15 ani iar ei ar fi putut identifica problema mai repede nu dupa ce am promovat examenul si dupa ce am urmat doua saptamani de cursuri la scoala( ar fi putut macar sa-mi zica dupa ce am promovat examenul ca nu am ce cauta acolo sa nu-mi retrag diploma de bac de la facultatea la care am intrat la buget si astfel sa pierd de pomana un an de zile).Ms. anticipat!
PS: am citit si situatia lui florin87 ma gandesc ca poate a mea e oarecum diferita..
PS2: cei de la resurse umane nu mi-au analizat dosarul decat dupa ce am dat si am promovat examenul de admitere si nici atunci chiar decat dupa 2 saptamani de scoala, asta e o eroare mare din partea lor...
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ciobica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:41, 8 Iulie 2010
parerea mea este ca astea sunt procedurile pe care le urmeaza cei din minister si de la scoala de politie!
Indiferent de ceea ce spui , o amenda administrativa vine pe fondul savarsirii unei fapte penale pentru care s-a considerat de catre procuror la propunerea organelor ce au instrumentat dosarul ca o amenda administrativa este suficienta pentru atingerea scopului educativ decat aplicarea unei pedepse. Practic fapta infractionala a existat iar fiind vorba de exact institutia care ,,imparte,, dreptatea , e normal sa accepte asemenea compromisuri!
Parerea mea!
Nu stiu daca poti sa soliciti ceva numai in masura in care cei de la resurse umane de akolo au comis erori la analizarea dosarelor candidatilor.
Respingerea ta, din punctul meu de vedere, este justificată, iar lucrătorii de la resurse umane care ti-au întocmit dosarul iniţial nu au putut prevede acest fapt, amenda administrativă, deoarece tu ai depus cazierul judiciar, pe lângă alte acte, iar în conţinutul acestuia nu se trec amenzile administrative aplicate. Ulterior, cu ocazia promovării examenului, se mai face o verificare, însă, de această dată, şi în evidenţa operativă, unde sunt trecute toate sancţiunile penale aplicate(sancţiuni penale care nu se mai regăsesc înscrise în cazierul judiciar, însă anterior au fost înscrise, ex. pedepse graţiate, amnistiate, precum şi amenzile administrative, de asmenea se mai fac menţiuni şi despre faptul că persoana în cauză figurează în MS sau DUI - pt. cunoscători). De menţionat că verificările în evidenţa operativă se fac numai în anume cazuri, ex. dosare penale, verificări cu ocazia admiterii în cadrul unor instituţii speciale, Poliţie, SRI, INM,etc.
~ Conținut șters la cerere ~
Ministerul de Interne,are propriile regulamante din acest punct de vedere,iar decizia lor ,desi dura ,mi se pare corecta,ea vizand o fapta comisa in minorat,care chiar daca nu a fost considerata ca fiind penala,a a avut in componenta ei elemente ale unei infractiuni,dar nu suficiente in intelesul legii.
Pe de alta parte institutiile de siguranta nationala la angajare sau la verificari,folosesc cazierul pe uz propriu,care contine toate actele sau faptele savarsite pe o perioada de timp de catre candidat(aduca toate inregistrarile de cazier , existente pe perioada de verificat).
1. Amenda administrativa nu este sanctiune penala ( ii spune foarte clar numele ) .
2. Infractiunile savarsite pe perioada minoratului NU SE INSCRIU in certificatul de cazier judiciar .
3. Nimeni nu are acces la vreun DUI sau MS in lucru - in afara de cel care il intocmeste si seful sau nemijlocit ( sunt informatii clasificate ) - si nu se transmit de la o unitate la alta si cu atat mai putin nu vor aparea in cazierul judiciar .
4. In cazierul judiciar se opereaza doar ceea ce prevede legea nr 290/2004 privind cazierul judiciar .

Speram ca am fost destul de explicit, însă am făcut menţiunea a ceea ce se regăseşte în FIªA OPERATIVÃ, ci nu în cazierul judiciar, şi ţin să te contrazic că în cazierul judiciar se trec şi sancţiunile penale aplicate în minorat, precum şi amenzile administrative (chiar dacă nu sunt ele însele sancţiuni penale acestea sunt aplicate în cazul săvârşirii de fapte penale) aplicate în anul în curs solicitării cazierului, iar FIªA OPERATIVÃ este în sine un document ce conţine informaţii clasificate, astfel că se regăsesc şi informaţii referitoare la MS, însă, întradevăr, numai cele închise, iar FIªA OPERATIVÃ însoţeşte fişa de cazier judiciar când aceasta este solicitată de către organele abilitate în vederea întocmirii Dosarelor de Urmărire Penală, însă aceasta nu va rămâne la DUP, din cauza caracterului clasificat al informaţiilor. Sper că m-am făcut înţeles

Alte discuții în legătură

Dosarul penal este consemnat pe cazier? alex234 alex234 vreau sa ma angajez in curand, dar mi s-a intocmit acum cateva zile un dosar penal pentru furt din magazin (o suma mica, prima abatere, care sper eu ca se va ... (vezi toată discuția)
Cariera..admitere inm sau in magistratura!!! smart_x071980 smart_x071980 Va rog mult de tot sa imi spuneti daca o persoana care a fost sanctionata administrativ cu amenda, potrivit legii penale (conducere auto cu permisul suspendat ... (vezi toată discuția)
Cazier anca33a anca33a buna ziua daca sunt amenzi neplatite se elibereaza cazierul? multumesc (vezi toată discuția)