avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Renuntare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Renuntare executare silita

Buna ziua. in 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 32.500 Ron. Dupa 2 ani nu am mai putut plati, creanta a fost vanduta catre Secapital , actual Invest Capital -administrat de Kruk in Romania. In 2016 s-a emis o executare silita in baza unei decizii judecatoresti .
pe 15.10.2018 am primit o instiintare de la BEJ unde este dosarul, prin care sunt instiintata ca , Creditorul(Invest Capital ) renunta la executarea silita , in conformitate cu revederile Art. 703 alin 1 pct 3 N.Cpc , solicitand totodata restituirea titlului executoriu. BEJ urmeaza sa admita cererea creditorului in conformitate cu Art. 703 ali.3.
Nelamurirea mea, ce inseamna mai exact aceasta actiune a creditorului? Se renunta definitiv la executare pentru debitul respectiv, sau se poate redeincepe actiunea de executare silita mai tarziu?
Multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditorul a renuntat la executare. Nu se stie motivul. Reluarea executarii nu se poate face daca creditorul renunta la executarea silita.
Dar sa redeschida un nou proces pt creanta respectiva se poate?

Company Advising a scris:

Creditorul a renuntat la executare. Nu se stie motivul. Reluarea executarii nu se poate face daca creditorul renunta la executarea silita.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va putea relua executarea daca solicitarea de renuntare a venit din partea creditorului.
Am inteles. Va multumesc pentru lamuriri. Acum presupun ca in urma acestei cereri a Creditorului va urma sa primesc acasa si o incheiere a acestei situatii. Ce am primit momentan a fost doar acea instiintare de renuntare.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Trebuie sa primiti incheierea executorului prin care sunteti anuntat ca s-a finalizat executarea silita.

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)
Scrisoare cesionare credit wetrose wetrose Buna ziua.Am avut un credit de la o societate bancara in 2007 iar din 2011 nu am mai putut plati.a existat o hotarare de executare silita dar nefiind in tara ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)