avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere amenda primarie
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere amenda primarie

Am primit o notificare de la banca cum ca mi s-a instituit o poprire de catre Serviciul de Urmarire si Incasare Creante Bugetare... in data de 11.12 2018( SI DE ATUNCI ZILNIC PE UNDE MAI DETIN CONTURI IN BANCI ... SUNT NOTIFICAT CA MI S-A BLOCAT SUMA...),...Interesandu-ma la PRIMA banca mi s-a spus ca este cf unui proces verbal din 11.04.2013!!!! deci de peste 5 ani... O intrebare... se prescrie?... si inca de ce nu am fost anuntat in acesti ani... mai ales ca de fiecare data ca ... cetatean onest si corect mi-am platit toate taxele si impozitele... si cand am intrebat mi s-a spus ca nu mai am nimic de platit!!!... nu mi se pare corect!!!... in plus mai precizez ca desi am platit in alt caz cateva amenzi de circulatie... si CNADNR mai ales... m-au penalizat si tot asa au blocat conturile dupa 5 ani... Nu cred ca cineva in Ro pastreaza chitante de 5 ani... mi au spus sec ca daca pot dovedi ca am platit imi anuleaza poprirea... pai eu mai stiu ce am facut in urma cu 5 ani?!!!... Mi se pare o lipsa crasa de respect pt contribuabilul de rand care cinstit isi plateste la inceput de an toate dandanalele catre statul de DREPT?!!!... ROG AJUTOR SI PARERI AVIZATE
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
gabriel teodorescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriel teodorescu , utilizator 18:29, 17 Decembrie 2018
Conform art. 706 C. proc. civ., ”Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani (...)”.
Va multumesc insa chiar nu stiu si nu vor sa-mi precizeze pt ce sunt somat sa platesc. Precizare de n ani sunt in Ardeal in Cluj-Napoca, buletin de Ploiesti nu mai am de n ani peste 20 de ani... In plus destul de suparat . Sunt profesor in Cluj si astazi dupa amiaza la institutia unde predau s-a primit notificare si Somatie de incasare a sumei la sursa. deci daca ma puteti ajuta cu informatii am de gad sa ii achionez in instanta. De ce?...sunt o persoana corecta care imi achit taxele si impozitele la timp catre stat si consider ca prin demersul lor imi ating stirbire persoanei mele. Cu greu am aflat nr dosarului insa nu am nimic la mana ... este dosar de executare nr. 62236 din 11.04.2013. Consider ca ce se intampla este un precedent periculos asupra unui cetatean corect dintr-un stat de drept. ... Deci Domnul avocat unde sa ma adresez in instanta ? La Cluj sau la Ploiesti?!...
In plus pe cine dau in judecata Primaria , Serviciul de Create... persoana care a instituit poprirea?... doar e sef serviciu... si in plus o precizare ... care mie mi se pare ciudata... bancile unde am cont, angajatorul care este o institutie publica bugetara... nu doresc sa-mi dea nimic la mana... sa am si eu ceva o hartie ... sa stiu pt ce sunt somat, amendat, executat.... in 2018 dec. pentru 2013 aprilie.... E noaptea mintii in Ro... adica nimeni nu ti spune nimic si nu ti arata nici un act...
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
gabriel teodorescu, utilizator
pt a actiona in instanta desi nu am ce pune la dosar... imi trebuie avocat si/sau ma pot reprezenta singur ca si in cazul conflictelor de munca... va multumesc cu anticipatie si astept raspuns!!!.
1) Dreptul de a obtine executarea silita se NU prescrie in termen de 3 ani (...) in cazul creantelor bugetare, ci este incident codul de procedura fiscala care zice, cum ca, dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept. Ca atare un termen ce incepe sa curga la 11.04.2013 se implineste la 31.12.2018.
De ce nu v-au anuntat pana acum? Din doua motive, unu, s-or fi luat cu alta treaba si doi, mai colecteaza niste penalitati de la dvs.
2) Faceti contestatie la executare si reprezentati-va singur, dar trebuie sa stiti precis ce anume contestati.

Alte discuții în legătură

Recuperare plati catre directie finante publice ploiesti gabriel teodorescu gabriel teodorescu Intrebare, si doresc ajutor... Am avut o poprire de la Directia Financiara Ploiesti ... nu e vorba doar de suma ci de precedentul periculos... Avand mai multe ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii cas ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Ce se intampla in cazul neplatei debitelor catre CAS ale unei PFA? Mentionez ca debitele sunt formate si din penalitati de intarziere, iar pe siteul ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt credit nevoi personale neachitat Mikaela2012 Mikaela2012 Buna ziua, am un credit de nevoi personale obtinut de la Libra Bank in dec 2005 la care am platit rate pana prin 2007 cred. Apoi, n-am mai putut. O data pe an ... (vezi toată discuția)