avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am girat. Cum ma pot retrage din contract?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am girat. Cum ma pot retrage din contract?

Buna ziua!
Sotul meu a girat. Acea persoana, bineinteles, ca nu si-a platit ratele. In momentul actual, atat conturile sotului, cat si ale debitoarei sunt blocate si au poprire. Am citit ca se poate retrage sotul din rolul de girant (cu acordul partilor) daca debitoarea gaseste un alt girant. Este posibil asa ceva? Imi puteti indica legea sau care sunt pasii?
Va multumesc anticipat!
Florentina
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:38, 17 Decembrie 2018
Dacă creditorul accepta se poate schimba girantul.
Va multumesc!
Buna ziua!
Puteti invoca art. 1599 C.CIv, respectiv; ”Obligatia de a plati o suma de bani ori de a executa o alta prestatie poate si transmisa de debitor unei alte persoane;
a)fie printr-un contract incheiat intre debitorul initial si nou debitor, sub rezerva dispozitiilor art. 1.605 (acordul creditorului),
b)fie printr-un contract incheiat intre creditor si noul debitor, prin care acesta din urma isi asuma obligatia.

In concret, daca sunt indeplinite conditiile, respectiv daca partile sunt de acord si ati gasit un alt girant, incheiati un contract in care sa fie stipulate toate aceste constatari.
Se poate invoca acest articol chiar daca s-a inceput executarea silita atat asupra debitoarei, cat si asupra girantului? Va multumesc!
Daca este creditorul de acord, bineinteles ca se poate.

Alte discuții în legătură

Executare silita girant dorelblaga dorelblaga am fost pus la executare silita si mi sa blocat conturile in banca penyru ca sunt girant pentru altcineva desi respectivul are decizie judecatoreasca de ... (vezi toată discuția)
Preluare datorie vulturu39 vulturu39 In NCC a aparut un capitol nou Preluare Datorie. O persoana civila poate fi obligata sa preia o datorie chiar daca nu a contribuit la acel debit? (vezi toată discuția)
Recuperare datorie corina lupulet corina lupulet Buna ziua, Am de recuperat o suma de bani de la o persoana fizica care nu are niciun venit declarat si niciun bun pe numele sau. A fost de acord ca suma sa o ... (vezi toată discuția)