avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibibilitate dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibibilitate dosar penal

In data de 16 decembrie am intrat intr- un magazin de haine unde erau reduceri. Am probat multe haine la cabina, pana am obosit si am iesit cautand un alt numar pentru un palton. Am probat si in magazin in fata oglinzii la 10 m de paznic. Am probat si o bluza sub palton ca sa vad cum se combina cele doua. Dupa ce am lasat paltonul mi am luat geaca si am vrut sa ies deja obosita si supraincalzita. Dar la poarta a piuit ceva. Spre uimirea mea, uitasem sa scit nenorocita de bluza. M au oprit si atunci mi am dat seama ce am facut. Au chemat politia si nu m -a crezut managerul magazinului ca nu am avut nici cea mai mica intentie de a fura ceva. La politie mi s a spus ca risc sa imi faca dosar penal. Chiar m-a cuprins disperarea la acest gand. O greseala, din neatentie..sa ma coste ata de mult. Va rog, sfatuiti-ma!! Nu am fura niciodata ceva si chiar sunt nevinovata. Ce pot face??
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 10:50, 19 Decembrie 2018
Din pacate situatia nu va este favorabila!
Organul de cercetare penala o sa stranga probe atat in favoarea cat si in defavoarea dvs, iar in urma cercetarii se va da o solutie dintre urmatoarele; clasare, renuntare la urmarirea penala sau trimiterea in judecata.
Sfatul meu este sa urmariti solutionarea dosarului, sa faci demersuri de a fi audiata si de a declara toata situatia.
Poliția nu o sa va creada dar nu veti ajunge la închisoare și nici cazier nu veti avea daca veti fi apărată bine de avocat.
La haine situatia este ceva mai complicată dar puteți scăpa.
Ar fi bine sa aveti avocat ca sa nu aveti nici cazier si exista sanse.Conteaza foarte mult prezenta avocatului daca stie si sa vorbeasca bine.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc foarte mult!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Poliția nu o sa va creada dar nu veti ajunge la închisoare și nici cazier nu veti avea daca veti fi apărată bine de avocat.
La haine situatia este ceva mai complicată dar puteți scăpa.
Ar fi bine sa aveti avocat ca sa nu aveti nici cazier si exista sanse.Conteaza foarte mult prezenta avocatului daca stie si sa vorbeasca bine.

Procurorul o sa dispuna o solutie de renuntare la up, cu o aparare corespunzatoare nu este exclusa nici o solutie de clasare.
Nu disperați, prejudiciul este mic, probabil se va dispune renunțarea la urmărirea penală, dacă aveți noroc și un avocat bun, nu văd nici clasarea utopică în contextul factual învederat!

Alte discuții în legătură

Furt din magazin EugenG1 EugenG1 Buna , am 37 de ani si nu am antecedente penale (nu am avut nici macar o amenda in viata mea ). Dupa o cearta cu fosta prietena am fost intr-un mall unde am ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin mirela12345 mirela12345 am avut o problema cu o bluza de la un magazin de haine. am cumparat-o de la o persoana care vindea haine in propriul apartament. ulterior, la o saptamana am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ieri am fost intr un magazin din mall, mai exact h&m, ... Diannnn3678 Diannnn3678 Buna ziua! Ieri am fost intr un magazin din Mall, mai exact H&M, de unde am furat niste produse vestimentare, la ieșirea din magazin alarma a pornit, in ... (vezi toată discuția)