avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DOSAR DE DAUNA CASCO RESPINS...DUPA 4 LUNI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DOSAR DE DAUNA CASCO RESPINS...DUPA 4 LUNI

Am un bmw seria 5 din anul 2014 care in luna aug 2018 cu acele ploi abundente in care canalizarile din oras nu au facut fata, am luat apa la motor si masina nu a mai pornit...am asigurare CASCO, asa ca am inceput procedura cu firma [EDITAT]. Prima constatare a inspectoului de zona , cel din Craiova a facut constatare, da , are aspiratie apa la motor . Cei de [EDITAT] (fiind dauna prea mare ca valoare a preluat dosarul de dauna cei de la [EDITAT]) au cerut expertiza extrajudiciara, dupa care imi da rezolutia de respingere dosar pe motivul ca am intrat intentionat in apa cu masina in conditiile in care puteam sa aleg o ruta ocolitoare...precizez ca incidentul era la intrarea in oras, deci era o singura strada pe unde puteam patrunde in oras....
Intrebarea mea este: CUM PROCEDEZ ? sa ii dau in judecata si intre timp sa repar masina pe banii mei...dar am sanse de castig? sau POT CONTESTA LA [EDITAT] DECIZIA? ei nu imi dau nici actele, expertiza si documentele care i-au dus la aceasta decizie de refuz dauna.....
Nu am vazut raportul de expertiza, mi-au trimis doar o adresa in care invoca respingerea dosarului in baza art.7.2.1.(v) si art. 12.5.3 punctul (I), (II)(03.01.01.W.001.0.U.)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 16:43, 22 Decembrie 2018
Ar fi bine sa depuneti Actiune in instanta inainte de repararea masinii, deoarece in cadrul procesul se va efectua experiza judiciara la motorul masinii, iar din moment ce dvs veti repara masina, nu se va mai putea face aceasta expertiza.
Daca nu doriti sa asteptati atat de mult pana sa puteti utiliza autoturismul, faceti o cerere de asigurare probe, in temeiul art. 359 C.proc.civila, prin care sa solicitati efectuarea respectivei expertize.
Ulterior, in cadrul actiunii privind repararea autoturismului, va veti putea folosi de aceasta proba.
Expertiza extrajudiciara a fost ceruta de [EDITAT] si a afost facuta la service unde este masina in 13 nov 2018. problema este ca cei de la [EDITAT] NU imi elibereaza si mie acest raport de expertiza sa vad ce poate scrie expertul , pentru ca la fata locului expertul s-a exprimat verbal ca motorul a luat apa ...deci ce putea sa constate expertul decat adevarul? Le-am cerut scris pe email sa imi elibereze expertiza si documentele care au dus la decizia lor , am revenit la email...dar nu am primit. sa merg personal? (sunt din olt iar ei la Buc). Pot cere contraexpertiza la ei la [EDITAT]?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Poate va ajuta si o plangere la ASF...
Poate ma ajuta....dar in petitii ASF scrie ca trebuie sa atasam acte doveditoare...ceea ce eu NU am pentru ca nu pot obtine de la ei de la [EDITAT] nici un act ...decat adresa de respingere o am de al ei, ATAT
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Depuneti doar ce aveti, cu rugamintea de a cere dumnealor celelalte acte pe care asiguratorul nu doreste sa vi le inmane dvs.

Alte discuții în legătură

Calitate expert consultant - obligatoriu expert judiciar ? PFA Corneliu B. - Expert Evaluator PFA Corneliu B. - Expert Evaluator Am fost contactat de catre o parte implicata in proces pentru a-mi expune punctul de vedere in calitate de expert consultant. Mentionez ca nu am calitate de ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)