avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Chiriașul vrea să își facă domiciliul pe ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Chiriașul vrea să își facă domiciliul pe proprietatea mea. Dacă accept, iar ulterior am probleme cu el, va fi mai greu de evacuat din acest motiv?

Bună ziua. Am un băiat în chirie de vreo două luni. Întrucât vechiul chiriaş a plecat puţin înainte de termen şi aveam contractul înregistrat până la sfârşitul anului anterior n-am mai mers la primărie să înregistrez noul contract, am stabilit cu băiatul că vom merge în luna ianuarie.

Anul a trecut, am mers la băiat să ne înţelegem când să mergem pe la Finanţe iar acum el mi-a pus în faţă o situaţie care m-a lăsat uşor perplex: mi-a spus că lui în luna martie îi expiră buletinul şi că nu are nici o altă adresă pe care să îşi înregistreze domiciliul pe noul buletin că părinţii lui sunt decedaţi, cu fraţii nu e în relaţii bune şamd., e cum ar veni singur pe lume aşa că m-a rugat dacă îşi poate face carte de identitate pe adresa unde stă în chirie.

Întrebarea mea ar fi: dacă fac lucrul acesta o să fie mai dificil de evacuat în caz că ajungem la vreo situaţie de conflict şi dânsul nu mai binevoieşte a pleca? Am căutat răspunsuri cu ajutorul Google dar majoritatea surselor găsite se refereau la simpla evacuare a unui chiriaş cu reşedinţa pe proprietatea respectivă, nu şi domiciliul permanent. E o procedură mai complicată în cazul în care domiciliul său de pe buletin e la mine în casă sau în mare e vorba de aceiaşi paşi? Că am găsit tot felul de răspunsuri prăpăstioase prin unele locuri gen "are domiciliul la tine, nu îl poţi da afară, e toată puterea la el".

Aş vrea pe de-o parte să îl ajut pe băiat dar în acelaşi timp e mai aproape haina de pe mine şi nu aş vrea să mă expun la potenţiale bătăi de cap juridice, am avut tot felul de probleme cu chiriaşii de-a lungul timpului de aş putea scrie un roman despre asta.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:29, 22 Iulie 2023
Nu are nicio legatura dreptul de proprietate cu adresa din buletin.
Puteti sa-l dati afara.
Singurul incovenient pentru dvs. va fi faptul ca el se va legitima peste tot cu buletinul ce are trecuta adresa dvs. De exemplu: Daca va primi vreo amenda,(indiferent de care) aceasta va fi inregistrata pe numele lui, dar la adresa dvs.
Cu dreptul de proprietate ştiu că n-are legătură, poate nu a fost nelămurirea mea prea bine formulată. Dilema era vizavi dacă e vreo procedură mai greoaie să îl evacuez în caz că devine rău-platnic sau face probleme de altă natură sau e procedura-standard de evacuare a unui chiriaş, fără a conta în vreun fel dacă are buletinul întocmit pe adresa mea comparativ cu un simplu flotant?
nu are nici o relevanta din punct de vedere al procedurii de evacuare daca are sau nu domiciliul in buletin pe adresa dvs sau viza flotant.
Mulţumesc pentru răspuns.
Chiriasul își poate face buletin la adresa unde sta cu chirie cu contract Anaf fără acordul proprietarului?

Alte discuții în legătură

Ridicare buletin Surugiu Stefan Surugiu Stefan Imi va expira buletinul in 2 luni si as dori ca luna asta sa il schimb. Intrebare este: pot imputernicii unul dintre parinti sa il ridice, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)