avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu racordarea la rețeaua de gaze naturale: ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu racordarea la rețeaua de gaze naturale: oferta de preț este foarte mare comparativ cu prețul unei lucrări identice executate în urmă cu câteva luni. Ce pot face? Nu vor să țină seama de Ordinul 165/2018 al ANRE

Buna ziua,

Anul trecut, in vara, am contactat o firma pentru a face racordarea la reteaua de gaze naturale, urmand ca ei sa se ocupe de toata documentatia si de executie.Toate bune si frumoase, pana a venit oferta de racordare a celor de la distrigaz, oferta care era de 7400 de lei ( in conditiile in care, cu cateva luni mai devreme, sora mea a facut racordarea la gaze fix langa mine si a costat racordarea 1600 de lei). In fine, am trecut peste diferenta enorma intre ce a platit sora mea si ce urma sa platesc eu si am cerut ca tariful sa fie calculat tinandu-se conte de ordinul nr 165/05.09.2018 al ANRE, ordin care urma sa reglementeze preturile maxime care pot fi practicate pentru racordarea la reteaua de gaze.
Desi in acel ordin se specifica destul de clar ca pentru persoanele pentru care a fost emisa oferta de racordare dar pentru care nu s-a semnat contractul de racordare pana la data intrarii in vigoare al respectivului ordin, distrigazul are obligativitatea ca in termen de 15 zile lucratoare sa recalculeze oferta si sa o transmita catre beneficiari.
Eh, aici e problema, cu tot ordinul acela intrat in vigoare, cei de la distrigaz refuza efectiv sa faca recalcularea.Am sunat, am trimis in scris, am facut sesizare la ei pe site, ultima veste de la ei o am pe mail, in care spuneau ca "urmare a solicitarii dvs cu nr bla bla bla departamentul de spcialitate a facut reclacularea conform ordinului 165/05.09.2019 si urmeaza ca in zilele urmatoare sa ajunga la dvs. prin sevriciul de curierat rapid. Asa cum l-ati vazut si voi, asa l-am vazut si eu. Acum, tocmai ce am facut o alta sesizare dar nu mai pot sa mai astept iarasi 40 de zile, atat cat le-a luat sa imi raspunda la vechea sesizare.
Intrebarea mea este, exista vreo portita legala, o lege, ceva prin care ii pot actiona in instanta? Pentru ca se pare ca asta e singurul pas prin care pot obtine racordarea la reteaua de gaze naturale in tara asta.
Multumesc

P.S Am facut inclusiv reclamatie la ANPC de unde am primit un raspuns in care mi se spune ca reclamatia mea nu poate fi concluzionata pentru ca nu am atasat contract, factura fiscala etc. Pai daca nu am ajuns in stadiu acesta, iar compania care detine monopolul pe piata refuza sa faca contract de unde naiba sa am factura si contract??
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cornel-matei , utilizator 23:16, 16 Ianuarie 2019
Buna ziua.
De ce nu le faceti si o plangere la ANRE pentru ca nu respecta respectivul ordin...
Am sunat la ANRE de mi s-au lungit urechile, nu raspunde nimeni acolo. Insa am sa incerc sa fac si acolo o sesizare scrisa sa vedem cat le ia sa raspunda...
La telefon raspund mai greu, e mai usor in scris...
Intrati pe site-ul dumnealor pentru detalii...
Tocmai am facut o sesizare si la ANRE. Nu stiu ce sorti de izbanda va avea insa a meritat sa incerc.Vedem, tot la instanta cred ca ajungem...
Cunosc prietenii la care distribuitorul/furnizorul de gaz sau electricitate a fost mai activ* in rezolvarea problemei dupa aceasta plangere...

Alte discuții în legătură

Buna ziua! fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut ... Janina71 Janina71 Buna ziua! Fiul meu și-a cumparat un apartament anul trecut într-un bloc nou, iar în luna octombrie a depus o cerere de branșare la rețeaua de gaze, dar ... (vezi toată discuția)
Nerespectare termene sc distrigazsud retele srl cristiangrig cristiangrig Ce sanse am avea daca am actiona in instanta SC DISTRIGAZ SUD RETELE SRL pentru nerespectarea termenelor de racordare la reteaua de distributie gaze naturale? ... (vezi toată discuția)
Distrigaz sud - racordare peujen peujen Buna ziua, in data de 23.12.2014 am facut o cerere de acces la reteaua de distributie a gazelor naturale, pana aici totul bine,s_au deplasat cei de la ... (vezi toată discuția)