avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Regim tichete incentivare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Regim tichete incentivare

Buna seara,
ne poate lamuri cineva despre regimul tichetelor de incentivare?

"Conform Legii nr. 165/2018 tichetele cadou pot fi oferite și altor persoane, nu numai salariaților, pentru campanii de promovare a produselor, pentru studii de piață, pentru promovarea produselor pe diferite piețe, pentru protocol și pentru cheltuieli legate de reclamă sau publicitate.

Valoarea maximă a tichetelor cadou acordate salariaților nu poate depăși cuantumul stabilit de către angajator împreună cu sindicatele sau, dacă în compania respectivă nu există sindicat, cu reprezentanții angajaților. De asemenea, cele două părți stabilesc de comun acord frecvența acordării tichetelor cadou, dar și modul în care se acordă acestea, respectiv pe suport de hârtie sau pe suport electronic.
Sumele maxime ce se pot acorda sub formă de tichete cadou altor persoane decât salariații nu pot depăși sumele stabilite pentru acest demers în bugetele alocate evenimentelor de promovare."

Pe situl unei companii de ticketing apare urmatorul text:
"Tichetele de incentivare reprezinta o solutie de rasplatire non-cash a partenerilor de business si sunt, in acelasi timp, instrumente utile pentru motivarea colaboratorilor si cimentarea relatiei cu acestia.
Tichetele de incentivare sunt o metoda simpla prin care o companie poate motiva echipele externe in vederea atingerii unor obiective profesionale sau comerciale, pentru a rasplati succesul si a oferi un stimulent celor mai performanti parteneri."

Cine stabileste plafonul acestor tichete care, intelegem noi, se pot clientilor dar si angajatilor ?!?
Si cum se impoziteaza? Firma de contabilitate ne-a comunicat ca nu exista un plafon stabilit de lege, ca nu se impoziteaza (acelasi regim ca si tichetele cadou de Paste si Craciun) !!!

Va multumim aniticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Tichete cadou loredana1973 loredana1973 Buna ziua,va multumesc ca existati ! Am primit tichete cadou 100 ron,pe statul de plata mi s-a oprit impozit 16%,pentru aceasta suma.Este corect? LOREDANA (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou daria63 daria63 Buna ziua, Se pot acorda tichete cadou salariatilor cu timp partial de munca avand functia de baza la alta societate? Multumesc (vezi toată discuția)