avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... dubla cetatenie si actul de identitate in Romania
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

dubla cetatenie si actul de identitate in Romania

Buna ziua. Eu locuiesc in Italia de 10 ani si am dubla cetatenie romana -italiana. Anul acesta imi expira CI in Romania , dar eu nu mai am resedinta in Bucuresti(am vandut casa anul trecut). Ma intereseaza ce documente imi trebuiesc ca sa obtin CI romaneasca si daca pot obtine CI provizorie pe termen de 10 ani, ca sa nu fiu nevoita sa vin in fiecare an sa prelungesc.... sau daca pot avea posibilitatea sa o fac la consulatul roman in Italia. Multumesc
Cel mai recent răspuns: 0330 , utilizator 15:38, 4 Septembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Sigur ca nu doresc o CI provizorie pe care va trebui sa o reinnoiesc. Eu am CI, carte de sanatate si pasaport italiane si domiciliu stabil in Italia. Ma interesa doar ce trebuie sa fac ca sa nu pierd si cetatenia romana, in cazul in care CI expira.
Intrebare: in cazul meu unde pot face acest pasaport CRDS in Romania sau la consulatul din Bari, de unde apartin?? In acest caz nu mai este nevoie sa merg la evidenta populatiei in Romania pentru CI?? Pasaportul meu romanesc expira in 2022. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
adnana1967, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru consulenta
Buna ziua, pasaportul crds se face numai la consulat? Momentan sunt in Romania, as putea sa fac si aici? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crds lili888 lili888 Locuiesc in Italia de aproape 14 ani,am depus actele pentru a primi peste 2 ani circa cetatenia italiana.am CI care va expira in 2023 dar totodata nu mai ... (vezi toată discuția)
domiciliu in strainatate-domicilio in strainatate Vulpita74 Vulpita74 Daca o persoana de nationalitate romana are rezidenta de mai multi ani in Italia, trebuie sa renunte la rezidenta din Romania? Daca raspunsul este pozitiv ce ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate Mihaela Fagadau Mihaela Fagadau Locuiesc in Italia de 16 ani, in Romania nu am o locuinta personala si nu am rude. Vreau sa stiu ce acte imi trebuie pt reinoirea cartii de identitate (imi ... (vezi toată discuția)