avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... transferarea pensiei din Romania in Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

transferarea pensiei din Romania in Italia

Buna ziua.Am lucrat in cadrul MI 22 ani si am iesit la pensie cu ordonanta in 2009.Locuiesc in Italia din 2010 si am dubla cetatenie. Pensia intra intr-un cont in Romania si ca sa o pot scoate cu bancomatul mi se ia comision de 25 euro pentru fiecare tranzactie. Am fost la Casa de pensii a MI si mi s-a spus ca NU imi pot vira pensia inr-un cont bancar in Italia deoarece taxele sunt foarte mari. In acest caz as dori sa stiu cum se procedeaza ??? Dar cei care au lucrat in strainatate si primesc pensia in Romania??? Ce spune legea?? Suntem in UE ar trebui sa fie aceeasi lege pentru toate tarile membre.Ca sa nu mai spun ca au refuzat sa-mi trimita si email, in cazul in care au ceva de comunicat(eu nemaiavand domiciliu in Romania) si au refuzat eliberarea unei harti din care sa rezulte ca percep aceasta pensie(pentru a justifica autoritatilor italiene ca am un venit in Romania), Motivatia a fost ca ei imi trimit talonul de pensie....dar daca eu nu mai locuiesc la adresa si plicul se intoarce la expeditor???? Toate aceste probleme se intampla doar in Romania...nu stiu ce sa mai zic Va multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)
Bani pierduți în atm Mirabela Sabou Mirabela Sabou Bună ziua. Săptămâna trecută am fost la banca Intesa sanpaolo din Zalău unde am dorit să extrag de la bancomat suma de 2000 lei. Cardul este eliberat de ... (vezi toată discuția)
Pensie italia - conditii, vechime, varsta silviamarin silviamarin Am o vechime de 23 de ani de munca in Romania si de 7ani lucrati in ITALIA . Care este modalitatea de a incasa un cumul la anii de vechime pentru a intra in ... (vezi toată discuția)