avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere video la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere video la locul de munca

recent angajatorul nostru ne-a montat tam-nesam 4 camere de supraveghere.montajul a fost efectuat de catre angajati sai societatii,iar noi a trebuit pur si simplu sa luam act de acest lucru.camerele sunt atat in interiorul cat si in exteriorul spatiului de lucru
as dori sa stiu cat de legala este supravegherea video la locul de munca sau in ce conditii se poate face
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
west point, utilizator
Cel mai recent răspuns: infint , utilizator 12:21, 15 Iunie 2017
supravegherea video a proprietatii private cat si a propriilor angajati este foarte legala si in acelas timp foarte buna.Angajatorul este suveran in spatiul lui si nu trebuie sa intrebe angajatii daca sunt sau nu de acord cu masurile de siguranta pe care le ia.Daca nu a pus camera video si la toaleta, e o.k, altfel...aveti grija...:confused:
nu mi-o luati in nume de rau dar mi se pare lipsit de substanta topicul mentionat.as dori sa stiu care sunt normele metodologice,in ce conditii se poate face si de catre cine supravegherea video
eu.ro.lex a scris:

supravegherea video a proprietatii private cat si a propriilor angajati este foarte legala si in acelas timp foarte buna.Angajatorul este suveran in spatiul lui si nu trebuie sa intrebe angajatii daca sunt sau nu de acord cu masurile de siguranta pe care le ia.Daca nu a pus camera video si la toaleta, e o.k, altfel...aveti grija...:confused:


personal mi se pare ok supravegherea video atat timp cat mi se cere consimtamantul.nu mi se pare ok supravegherea video-audio.
dupa cate am aflat supravegherea video se poate face numai in baza unui proiect aprobat de agentia nationala de prelucrare a datelor cu caracter personal,montajul sistemului urmand sa fie facut de o firma AUTORIZATA-ceea ce in cazul nostru nu a fost facut
Parerea mea este ca nu se incalca legea.
Fiind vorba de un spatiu privat proprietarul sau detinatorul spatiului are dreptul de a supraveghea prin camere video ceea ce se intampla.
Daca legea cere anumite autorizatii acestea trebuie obtinute in prealabil.
Poate ne indica cineva textul de lege care obliga sa fie obligatorie montarea camerelor de catre firma autorizata in acest sens.

Conteaza foarte mult si natura activitatii care se desfasoara in birou.Daca se lucreaza cu date confidentiale ne putem intreba daca dreptul proprietarului exista in egala masura si in aceste conditii.
Conteaza foarte mult si scopul pentru care se amplaseaza camere de supraveghere.
Spre exemplu, in Metro sau alte supermarcheturi camerele de luat vederi ii ajuta la diminuarea pierderilor rezultate din sustrageri fara drept de catre anumiti clienti.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Amenajare casa de amanet ioanacalian ioanacalian ce amenajari trebuie facute la o casa e amanet (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video/audio-cat de legala e? deliandiana deliandiana Buna ziua. As avea si eu o intrebare: Este legal sa imi asculte angajatorul convorbirile? Ca sa fie mai clar,va explic contextul.Lucrez ca si amanetar si am ... (vezi toată discuția)