avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui BMW din 1993, și pentru că nu mi-a restituit împrumutul am vândut mașina. Acum mă acuză de cămătărie, este posibil să îmi facă rău?

Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw din 1993 fara acte la ea pretinzand acum ca am facut camatarie cu el. Eu am vandut masina dupa 4 luni cu 1400 de lei iar dupa inca 5 luni a venit la mine cu un unchi pretinzand ca masina a fost a lui si nu trebuia sa o vand ,a facut scandal respectivul ,a tipat ca sa ma intimideze incercand sa imi bage cuvinte nepotrivite gen amanet,tâlhărie,iar dupa 3 4h a sunat sa imi zica ca am fost înregistrat. Este posibil sa imi faca rau ?
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 01:45, 2 Martie 2019
Pai, dvs stiti mai bine ce ati facut..
dvs cum vi se pare a suna asta ?

Am împrumutat pe cineva cu 1500 de lei contra unui bmw
Nu stiu daca este mare sau mica insa nu am pretins dobândă nici 1% dar 30 sau 50 % ,atunci nu mai aveam dubii,sau sa ii fi dat 5000 lei . Ma gandesc ca reprezintă un motiv chiar daca suma e mica si de faptul ca apoi am aflat ca cel care a venit sa pretindă ca masina era a lui a facut asta doar ca sa obtina de la mine faptul ca am luat masina in amanet sau camatarie. Eu am luat masina ca nu aveam incredere ca mai vine el sigur sa imi dea banii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
descartees20, utilizator
Eu am luat masina ca nu aveam incredere ca mai vine el sigur sa imi dea banii .

deci ati luat-o ca garantie.. si atunci de ce ati vandut-o ? ati facut contract cu omul de imprumut din care sa reiasa ce ziceti aici si data scadentei imprumutului ?
Nu am avut niciun contract facut ,am vandut masina dupa 4 luni,am vorbit cu el si a zis ca o pot vinde ca nu are de unde sa imi dea banii insa acum nu recunoaste,el zicand acum ca mi ar fi zis ca sa nu dau masina ca imi da 50e pe săptămână.
Dosarul va fi destul.de confuz.
În funcție de plângere veti fi audiat.
Dacă se va stabili vreo infracțiune veti fi pus sub acuzare.
La fața locului se va vedea ce va ieși si ar fi bine sa aveti si avocat.
Dacă ati fi avut act scris lucrurile ar fi fost mult mai simple.

Alte discuții în legătură

Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Despre contract imprumut cu garantie casa anonim anonim As vrea sa va intreb urmatoarea: eu fac imprumut in valoare de 180.000.000 si in acest contract pun garantie casa Se poate in caz ca nu pot sa restitui banii ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut notarial fara dobanda-camatari ContSters69724 ContSters69724 In ultima vreme sunt foarte ingrijorata de cat de multa lume imi povesteste ca este datoare la camatari. Oamenii dau vina pe banci, care au restrans creditele ... (vezi toată discuția)