avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate judecătoria ignora fizica elementară?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate judecătoria ignora fizica elementară?

Fara multe detalii niste militieni "smecheri" mi-au luat permisul mergand cu viteza f mica. Pana aici poate se poate crede ca eu mint si ei au dreptate .
Filmarea prezinta un fapt fizic IMPOSIBIL :
Masina radar se apropie ( si ulterior depaseste) o masina care se deplaseaza cu o viteza mai mare decat a lor cu peste 20 km/h.
Credeam ca e la mintea cocosului ca atunci cand mergi in urma altei masini daca viteza ta e mai mare, te apropii de cel din fata, daca e mai mica, te departezi . Pentru judecatorie se poate si invers.
Cum e posibil ??
Trebuie dovada legala pentru a demonstra ca 98 mai mic decat 124 ??
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum nici eu nu am inteles nimic din postarea dvs probabil nici judecatoarea nu a înțeles.Trebuia sa începeți postarea cu ce viteză circulati,ce s -a consemnat în procesul verbal,ce vreti sa dovediți prin compararea celor 2 viteze.Dreptul este o știință în care 2 plus doi nu fac întotdeauna patru ca in matematica..
Acelasi sens de circulatie , circulam cu 60 km/h. Din spate masina radar se apropie rapid si franeaza in spatele meu.
Valorile vitezelor ce apar pe filmare :
Viteza mea 124 km/h, a politistilor care se apropie de mine din spate 98km/h . Faptul ca se apropie de mine nu este o dovada INCONTESTABILA ca viteza lor este mai mare ? Implicit ca vitezele ce apar pe filmare sunt eronate ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Aerofun, utilizator
Nu exista astfel de prezumții în cazul unui litigiu,pt a avea castig de cauza trebuia sa dovediți ca cele menționate în procesul verbal nu sunt conforme realității,aparatul radar care a înregistrat nu este omologat etc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică legile fizicii trebuie dovedite în instanta? Care ar fi temeiul legal? Eu știam ca astfel de lucruri nu trebuie dovedite în instanță, sunt de la sine înțelese. O mașină care se apropie vizibil de o alta aflata în mișcare nu poate avea o viteza de deplasare mai mica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va las pe dvs sa aveti succes cu astfel de argumente în instanta,eu nu am intalnit magistrați care sa soluționeze spete tinand cont de legile fizicii.Daca aveti astfel de solutii poate le indicati sa nu rămânem neștiutori.

Alte discuții în legătură

Contestația pv Ghighie Ghighie Am contestat pv in care se menționează că am circulat cu 108km /h pe un sector de drum de 60, mi-a fost luat caenetul. Am solicitat filmarea in care apare ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)