avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am făcut un act de partaj voluntar cu soția mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am făcut un act de partaj voluntar cu soția mea care, după ce s-a văzut cu toate bunurile pe numele ei, a schimbat yala locuinței. Cum pot ataca acel act?

buna ziua. am semnat un act de partaj voluntar în timpul casniciei, adică am trecut toate bunurile pe numele fostei sotii iar ea, cand s a văzut cu toate pe numele ei, a schimbat yala la locuința. imediat am introdus acțiune de divorț in urma careia avem custodie comună asupra celor 2 copii. apartamentul care face obiectul actului de partaj voluntar în timpul casniciei este cumpărat prin credit imobiliar pe 20 de ani, de la banca raiffeisen unde fosta soție este angajată si unde a beneficiat de dobândă preferențiala. ea este titularul creditului iar eu co-debitor. s au achitat 10 ani din cei 20. cum pot ataca acel act de partaj voluntar? caut avocat pentru acest caz.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati inteles ce semnati sau ati fost amenintat, santajat etc ?
Ati semnat ca nu mai aveti pretentii in legatura cu acel imobil ?
multumesc pentru raspuns. nu am fost amenințat sau șantajat . erau ceva probleme la banci si finanțe și am considerat ca este o formulă buna de a proteja apartamentul si bunurile. pana la urma era sotia mea (acum fosta) iar eu am facut un exces de incredere, semănând acel act fara macar sa il citesc. ulterior, după ce am trecut totul pe numele ei a trecut la amenințări totul culminând cu interzicerea accesului in casa pe motiv că e casa ei. deși eu si familia mea am facut totul pentru acea casa. după semnarea actului de partaj voluntar am mai locuit în casa 2 ani. da, am semnat la ea la serviciu ca nu mai am pretenții si ca ii cedez ei tot. a adus o notara la banca , am semnat fara sa citesc si asta a fost tot.

gi-jane2 a scris:

Nu ati inteles ce semnati sau ati fost amenintat, santajat etc ?
Ati semnat ca nu mai aveti pretentii in legatura cu acel imobil ?


Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
sonny2080, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
am semnat fara sa citesc si asta a fost tot.

Si cam aici se termina, nu mai aveti ce face.


după semnarea actului de partaj voluntar am mai locuit în casa 2 ani.

Doar daca in astia 2 ani de dupa partaj ati mai investit in casa si aveti probe, aveti un drept de creanta pt care va puteti adresa instantei.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
gi-jane2, moderator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
cind oare se vor invata oamenii ca, inainte de a semna un act juridic de o asemenea importanta privind bunurile proprii sau ma rog, comune in acest caz, SA CONSULTE un jurist sau un avocat ori un notar ?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut daca e vreun dol pe acolo, pe undeva si care a fost scopul partajului voluntar in timpul casatoriei, daca a fost incheiat in scopul de a insela creditori sau altceva. Trebuie vazut si cand l-ati incheiat, ca daca stati asa de ani de zile, sa nu fie prescrisa actiunea.

Alte discuții în legătură

Contract de nevoi personale Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am si eu o intrebare : am divortat de 2 ani iar in timpul casniciei noastre fostul meu sot a contractat un imprumut pentru nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata de 2 ani si acum 1 un am hotarit impreuna cu fostul meu sot sa mergem la notar sa trecem ... (vezi toată discuția)
Anulare act de partaj voluntar miona13 miona13 Buna ziua, in primavara anului trecut am divortat de fostul sot, el fiind cel care a solicitat incheierea casatoriei. Neavand copii, divortul s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)