avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CEC emis declarat pierdut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CEC emis declarat pierdut

Am primit un cec emis de administratorul unei soc. din Toplita CEC ul a fost declarat pierdut pe data de 08.12.2008 si emis pe 18.12.2008 de catre admin. soc. eu am firma in Oradea , unde trebuie(in ce localitate) sa depun plangerea pentru inselaciune?
Nu am depus plangere pt ca mia mai eliberat si un BO si am crezut ca rezolvam amiabil . Mai pot depune plangere dupa aproape un an?
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 11:01, 24 Noiembrie 2009
In situatia relatata de dvs nu a intervenit inca prescripitia raspunderii penale.
Va puteti adresa asadar organelor de urmarire penala.
Competenta materiala apartine parchetului de pe langa judecatorie sau parchetului de pe langa tribunal (daca suma din CEC - prejudiciul, depaseste 200000 de lei).
Competenta teritoriala apartine organelor de cercetare penala de la locul in care se afla sediul firmei in numele careia a fost completat CEC-ul.
(Parchetul de pe langa Judecatoria Toplita sau Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita)
se poate trimite plangerea prin posta sau curier ? Trebuie trimis CEC ul in original?Sa consult un avocat si sa compunem impreuna plangerea?
Parerea mea e ca un avocat stie mai bine cum trebuie facuta plingerea,iar fara un avocat e cam greu,daca sunteti pagubit si nu mai aveti ce sa-i luati cam greu va fii sa va recuperati si cheltuielile facute cu acest proces.Si daca il condamna,peste citiva ani scapa si d-voastra tot fara acesti bani ramineti.Un avocat este necesar pentru ca stie mai bine cum sa puna problea.Succes.
are multe bunuri dar nu vrea sa dea la altii
Daca are multe bunuri,atunci se va gasi si o modalitate de a va recupera ce va datoreaza,sunt diferite metode legale de a va recupera atit datoria cit si cheltuielile care le veti avea in acest demers al d-voastra.Mult succes.

Alte discuții în legătură

Cec declarat pierdut inaintea emiterii pneuros pneuros Am primit un cec emis de administratorul unei soc. din Toplita CEC ul a fost declarat pierdut pe data de 08.12.2008 si emis pe 18.12.2008 de catre admin. ... (vezi toată discuția)
Bo refuzat ira_mar79 ira_mar79 buna ziua! am un contract de prest serv cu o soc , mi-a fost emis un bo pe care banca l-a refuzat- nu erau bani in cont.as vrea sa fac plangere penala si sa ... (vezi toată discuția)
Cec refuzat alex86home alex86home Buna ziua, am un cec refuzat de la un client in valoare de 8100 RON, de curand am aflat ca acesta a cesionat societatea unui alt domn. Ce pot face in aceste ... (vezi toată discuția)