avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pe bunuri rămase şi donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pe bunuri rămase şi donație

Am o problemă legată de moştenirea rămasă în urma decesului mamei. Suntem 2, frate şi soră,şi acum un an şi o lună a decedat mama,lăsând în urmă doar un apartamen în care stau cu soția,un loc de mormânt în Cluj şi o firmă cu ceva datorii,nu foarte mari.Sora mea vrea jumătate din apartament ,la notar.Eu nu sunt de acord,pentru că ea a mai primit donație de la mama,cam prin 2001,când mama a vândut o garsonieră în Cluj Napoca,moştenită de ea de la bunica noastră,iar valoarea ei la acea vreme,întrecea prețul apartamentului cu 3 cam.de unde locuiesc,în Tg.Mures,şi chiar şi acum e aproape la fel.Sora mea a cumpărat cu banii primiți un apartament aici în Tg.Mures,după care (în mod simulatoriu) a făcut contract de vânzare cumpărare cu tatăl nostru,divorțat de mama,,prin schimb,iar sora a primit şi o diferență de bani ,deoarece tatăl i-a dat o garsoniera ,iar ea un apartament.După care a vândut şi garsoniera şi s-a mutat în chirie în Cluj.Dar mama a avut şi o locuință ,casă în Târnăveni,cu mai multe camere,curte,şi în care funcționa ca şi cabinet medical,mama fiind medic şi profesa pe lângă pensie,,şi unde i-a dat spațiu şi surorii pt.cabinet de optică,unde sora nu a plătit chirie şi nimic. Dar mama nu cred că mai era sănătoasă,şi sora mea a izolat-o treptat de mine,a pus şi camere video,şi mi-a interzis să merg acolo.În cele din urmă a dus-o şi pe mama la început în chirie în Cluj,şi între timp i-a vândut şi cabinetul medical,eu nici de data asta nu am primit niciun ban.La urmă a internat-o pe mama în mai multe aziluri de bătrâni până a murit.Aş dori neapărat să mă judec cu sora şi pentru donație şi restul banilor,şi vrea să-i fac şi plângere penală,pentru ce a făcut.În Certificatul de deces al mamei este un diagnostic care este relevant pentru neputința ei de a se apăra de sora mea malefică.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
MariusIosifTodea, utilizator

Alte discuții în legătură

Mama a decedat, apartamentul este pe numele ambilor parinti. ... firaa firaa Mama a decedat, apartamentul este numele ambilor parinti. Eu mai am o sora. Cum se imparte procentual apartamentul acum dupa decesul mamei? Mai demult, ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ovi ovi ovi ovi In anul 1992 mama mea a cumparat o garsoniera . Eu am o sora necasatorita, asa sunt si eu .Deoarece nu era loc suficient eu am locuit prin chirii ,,, etc, ... (vezi toată discuția)
Declaratie la notariat, pentru un apartament Mike12 Mike12 Buna Seara. Am o intrebare in legatura cu declaratie la notariat, pentru un apartament: Eu am luat prin donatie de la mama mea, un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)