avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legislatie infiintare canisa caini de rasa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legislatie infiintare canisa caini de rasa

Buna ziua.
Din 2004 detin o casa de locuit intr-o zona cu mai multe case si cabane (case de vacanta). Casa este construia pe o supraf. de teren de 15m front la strada/200 m lungime.
Casa de pe terenul vecin (cu aceeasi suprafata de teren) a fost cumparata recent de un crescator de caini de rasa care a inceput demersurile pt. infiintarea unei canise.
Pentru infiintarea unei canise pt. caini de rasa intr-o zona de case este necesara autorizatie de constructie si autorizarea sanitar-veterinara a acesteia?
Tinand cont de disconfortul pe care-l poate creea vecinilor (zgomot, miros pestilential de la dejeztiile cainilor, etc) este necesar acordul acestora si care este distanta minima fata de gardul de hotar si constructiile vecinilor la care se pot construi boxele si anexele necesare acestei canise?
Mentionez ca in zona nu este retea de apa potabila (fiecare locuinta are fantana proprie din panza freatica) si nu este retea de canalizare.
Daca aceste documente si acordul vecinilor nu sunt necesare este suficienta aprobarea Asociatiei Chinologica Romana pentru confirmarea pedigree-ului si cum se poate aactiona in consecinta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lllojmo , utilizator 23:19, 8 Noiembrie 2022
Pentru infiintare canisa canina obligatoriu trebuie parcursa procedura de autorizare
Canisa este obligatoru sa fie inregsitrata la A ChR pentru inregistrarea cuiburilor,verificarea in parte a fiecarui cuib si eliberarea documentelor pentru exemplarele care intrunesc criteriile rasei
Aspectul ca nu exista retea centralizata de furnizare de apa ,poate fi inlocuit cu sistem alimentare apa din alte surse dar cu respectarea normelor de sanatate
Canisa trebuie sa fie declarata la autoritatile locale
Exista norme si ordine speciale sanitar veterinare pentru infiintare canisa canina,
Dna. Ynocentta, va multumesc pt. raspuns, dar m-ar fi interersat mai exact baza legala (nr. lege/an emitere, etc. ) precum si normele si ordinele speciale sanitar veterinare care reglementeaza aceasta activitate. De asemenea, ramane neclar modul de evacuare al dejectiilor, precum si fondul sonor provenit de la un nr. mare de exemplare canine (ciobanesc mioritic) care in timp vor deveni tot mai multi.
P.S. Unii cu profitul (proprietar canisa) si altii care au investit bani intr-o casa de odihna , cu "nervii si deranjul" ( vecinii). Vad ca tot mai mult, grija fata de animale este prioritara celei fata de viata si linistea omului.
Cum ati reusit sa rezolvați problema!!!ma intereseaza si pe mine acest subiect!
S-a "rezolvat" de tipul Radio Erevan: de la 10 caini acum sunt peste 20 de caini (+ pui, nu stiu cati), s-au inmultit custile construite in curte desi nu are conditii de evacuare a rezidurilor (canalizare, apa potabila)., iar domnul proprietar, care (zice el ) are o functie importanta in Asociatia Chinologica din Romania spune ca are dreptul sa faca ce vrea pe proprietatea lui, Mai mult, cand i-am atras atentia ca patrupedele fac scandal s-a urcat cu securea pe gard spunandu-mi ca "se usureaza pe mine si pe toti cei pe care-i deranjeaza" . Eu am folosit limbajul academic.
Si la noi cam e aceeași situație doar ca la folosirea limbajului academic ne-am ales si cu o amendă de 1000 lei.Nici un avocat nu ne poate ajuta pentru că așa sunt legile făcute în România.Ajungi sa plătești pentru că esti corect si plătești pentru că nu ai liniște,aer cu ce respiră.....etc..

Alte discuții în legătură

Adeverinta pt instanta flori9 flori9 Buna ziua, in cazul unui proces in care reclamantul cere despagubiri paratului pentru otravirea cainelui, i se cere o adeverinta din care sa reiasa pretul ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi, tulburare liniste, etc pixuletz pixuletz La Multi Ani in primul rand, multa sanatate celor care citesc aceste randuri! Am si eu o problema mai veche in legatura cu un vecin care locuieste in duplex ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice mayte_22 mayte_22 Buna ziua, Revin frecvent pe acest site pentru a ma documenta si a fi la curent cu noutatile, dar si pentru a afla sau oferi raspunsuri la numeroase aspecte ... (vezi toată discuția)