avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire serviciu din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire serviciu din concediu crestere copil

Buna ziua! In data de 03.07.19, copilul implineste 2 ani, timp in care eu beneficiez de indemnizatie. Urmeaza sa revin la serviciu, fiind angajata pe firma sotului, ce detine o intreprindere individuala cu norma de venit fixa, in care el nu este angajat. In ultima luna inainte de a implini copilul 2 ani, sotul doreste sa intre el in concediu de crestere. In acest caz, nelamuririle mele sunt:
1. - ce pasi trebuie sa urmez eu (solicitare ca doresc sa revin la munca? Cu ce data? Cat timp sotul e in concediu, eu ce fac? etc.) ?
2. - ce pasi trebuie sa urmeze sotul pt a intra in CCC / beneficia de indemnizatie (ce acte, unde trebuie depuse si cu ce data, etc.)?
3. - avand in vedere ca are nevoie de veniturile pe ultimele 12 luni inainte de a implini copilul 2 ani, de unde le putem cere (reamintesc faptul ca I. I. este cu norma de venit fixa)?
Va multumesc tare!

Alte discuții în legătură

Renunțare la concediul de creștere a copilului înainte de termen: poate intra în ccc celălat părinte? se primește stimulent de inserție în acest caz? ovit ovit Bună ziua! Dacă până în prezent beneficiez de concediu de creștere copil în calitatea de tată și sot...pot sa renunt la dreptul meu si sa revin la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! la momentul actual sunt în ccc1, și sunt insarcinata ... Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! La momentul actual sunt în ccc1, și sunt insarcinata cu al doilea copil. Primul copil va face doi ani în decembrie iar al doilea se va naște ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru un salariat care detine si o intreprindere individuala bianca38 bianca38 Buna ziua, sunt insarcinata in 4 luni si sunt angajata la o societate comerciala, in paralel detin si o intreprindere individuala. Intrebarile mele sunt ... (vezi toată discuția)