avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ni s-a instalat o cameră de supraveghere în vestiar, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ni s-a instalat o cameră de supraveghere în vestiar, cu scopul de ne urmări dacă respectăm orele de pauză. Este legal?

Bună ziua, de curând șefa ne-a instalat o camera de supraveghere in vestiar, aici ne dezbracam și avem pauza de masă, deranjant este faptul ca este direcționat in așa fel încât se vede cand ne dezbracam, nu am certitudinea ca ea ne urmărește singură s-au se distrează urmarind cu cineva si făcând glume (stiind ca nu e cea mai discretă persoană) mă simt jenată. Am întrebat-o care e scopul camerei, a zis că e pentru a ne urmări dacă ne respectăm orele de pauză, acest lucru era posibil de văzut și de pe camera din afara vestiarului care este directionat pe intrarea in vestiar, întrebarea mea este dacă este legal să fie instalata această cameră (menționez ca este un vestiar banal, nu exista nimic in afară de dulapurile personalului)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Petri75 , utilizator 19:09, 13 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
GDPR: In ce conditii se pot folosi camerele video la locul de munca?
[ link extern ]

Puteti sesiza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_292...
Sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data invocand art.5 al.(4). Conform prevederilor acestui articol, montarea camerelor de supraveghere in vestiare este interzisa.
Mulțumesc mult pentru răspunsuri, extrem de utile
Nu mi se pare corect! dar puteti reorienta camera manual, sau acoperi cu ceva cand va schimbati!

Alte discuții în legătură

Legat de gdpr- supraveghere video la locul de muncă NuConteazaNu NuConteazaNu Buna ziua, Am o intrebare legata de camerele de supraveghere de la munca. Inteleg necesitatea lor in caz de situatii de urgenta. Dar seful meu ma urmareste ... (vezi toată discuția)
Camere video personale pt supraghere in holul blocului sunt legale? dixmax dixmax Camere video PERSONALE pt supraghere in holul blocului sunt legale ? Am un vecin care a plasat o camera video spre usa apartamentului sau, dar supravegheaza ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video unitati scolare andreeeeea123 andreeeeea123 Buna ziua! Am auzit cum ca ar exista o noua lege care permite supravegherea audio-video in unitatile scolare. Dar, camerele nu trebuie montate in vestiare, ... (vezi toată discuția)